Nordmenn flest er ikke særlig bekymret for om det skulle komme en renteøkning på boliglånet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nordmenn har til sammen 5.519 milliarder kroner i gjeld. Likevel er få av oss særlig redde for renteøkning.

I en meningsmåling Respons har gjort for VG oppgir 59 prosent av de spurte at de har lån på bolig eller hytte.

Over halvparten av dem som har lån (54 prosent), svarer at de ikke vil få problemer med å betjene lånet i det hele tatt dersom renten stiger med to prosentpoeng. 26 prosent svarer at de «i mindre grad» vil få problemer.

Bare fire prosent av de spurte svarer at de «i stor grad» vil få problemer med å betjene lånet hvis renten går opp med to prosentpoeng, mens 13 prosent får problemer «i noen grad».

– Vårt barometer viser også en sterk optimisme blant husholdningene. Og nøkkelen til optimismen er et godt arbeidsmarked. Så lenge norsk økonomi fortsetter å vise vekst og vi ikke får økt arbeidsledighet, har norske husholdninger god grunn for sin optimisme, sier kommunikasjonsdirektør Tom Staavi i Finans Norge.

Undersøkelsen viser også at kvinner og unge er mer bekymret enn menn og eldre. 60 prosent av mennene er ikke i det hele tatt bekymret over å bli rammet av en renteøkning på to prosentpoeng. Men 49 prosent av kvinnene svarer det samme.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]