Illustrasjonsbilde. Foto: Wikimedia Commons
annonse
annonse

Kvinnelige promillekjørere får lavere straff enn menn, viser en undersøkelse. Rettsvesenet svarer litt beskjemmet, for slik skal det jo ikke være. Likebehandlingen skal være fullstendig, det er idealet i det postmoderne Norge.

Men kvinner og menn er ulike kjønn. Fra naturens side har de ulike roller. Ja, jeg er klar over at noen «forskere» hevder det motsatte: at kjønn for eksempel bare er konstruert i vår fantasi og kultur. Men slike mennesker kan umulig observere verden eller ha noen realistisk forståelse av seg selv.

Her på Resett har vi påpekt hvordan Trine Skei Grande slipper unna med oppførsel en mann ville mistet jobb og anseelse for. Men at vi i Norge behandler kvinner «bedre» enn vi behandler menn, er å foretrekke fremfor at vi behandler kvinner dårligere, som er vanlig i de fleste ikke-vestlige kulturer og ikke minst fortsatt i mange muslimske land.

annonse

Og en slik negativ forskjellsbehandling mot kvinner var også tilfelle i Europa for ikke så lenge siden. Kvinner fikk ikke mindre straff enn menn, muligens verre. Det å bli brent på et bål, var knapt en straff ment å virke humant.

Det er mulig den fordelen kvinner har fått i Norge er i ferd med å gå for langt. Menn blir sagt å komme til kort i barnefordelingssaker, kanskje av samme mekanismer som de som gir lavere promillestraff. De får mer sympati, og enkelte kvinner kan utnytte det til egen fordel i krangler om barn og samværsrett. Det er ikke bra.

Men menn kan ikke bare skylde på kvinner for at de har mistet privilegier. Vi har fortsatt et ansvar for å hevde de maskuline verdienes plass våre i egne liv og i samfunnet. Å sutre over at menn har det så ille, er, med all respekt ikke særlig maskulint.

annonse

Skal du kreve å bli behandlet som en mann, bør man også oppføre seg som en. Hvis menn begynner å gjøre det, kan vi også få reversert noe av den feminiseringen av norske menn som synes å være et problem for vitaliteten i samfunnet. Du kan ikke bare passivt vente at noen skal «gjøre deg til mann», eller at samfunnet alene har ansvaret for å legge betingelsene til rette for det.

Ja, samfunnet har en rolle å spille, ikke minst skoleverket. Men du må selv ta hovedansvaret og sørge for at du er en mann. Føl deg som en, og bli det. Det er hele poenget.

Og da får man heller tåle å få ubetinget snarere enn betinget straff. For er vi så tøffe som vi burde, trengs det også strengere straff for å stramme oss opp.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon