Migranter i Malmø, Sverige. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
annonse

Et forslag om å la cirka 9000 unge, afghanske migranter bli i Sverige skaper debatt hos våre naboer. I en ny rapport fremkommer det at 78 prosent av migrantene er voksne.

annonse
annonse

Sveriges statsminister Stefan Löfven og hans regjering annonserte i forrige måned at 9000 såkalte mindreårige, afghanske migranter skal få bli i Sverige, etter massive protester mot deportasjoner til Afghanistan.

annonse

Saken er blitt svært omdiskutert i forbindelse med høstens valg, og nå avslører Expressen at langt de fleste av disse migrantene er voksne. Avisen har utført en studie av migrantene dette gjelder, og har dessuten funnet at ingen av dem hadde gyldige identifikasjonsdokumenter da de kom til Sverige.

Ca. halvparten av de afghanske migrantene har dessuten bodd i Iran, i minst et år, før de tok seg videre til Sverige. 99,4 prosent av dem er menn.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Migrasjonspolitikk har i en studie av Demoskop blitt målt til å være det viktigste spørsmålet i det kommende riksdagsvalget. Sverigedemokaterna har blitt svenskenes favorittparti hva gjelder innvandringspolitikken.

Etter at det ble proklamert at partileder Jimmie Åkesson gikk seirende ut av den siste partilederdebatten om problemstillingen, så partiet dessuten en kraftig oppsving på en meningsmåling fra YouGov, der det fremkom at at det nå er dødt løp mellom Sverigedemokraterna og Socialdemokraterna, i kampen om plassen som Sveriges største parti.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.