Migranter i Malmø, Sverige. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Del saken
 • 123
 •  
 •  

Et forslag om å la cirka 9000 unge, afghanske migranter bli i Sverige skaper debatt hos våre naboer. I en ny rapport fremkommer det at 78 prosent av migrantene er voksne.

annonse

Annonse

Sveriges statsminister Stefan Löfven og hans regjering annonserte i forrige måned at 9000 såkalte mindreårige, afghanske migranter skal få bli i Sverige, etter massive protester mot deportasjoner til Afghanistan.

Saken er blitt svært omdiskutert i forbindelse med høstens valg, og nå avslører Expressen at langt de fleste av disse migrantene er voksne. Avisen har utført en studie av migrantene dette gjelder, og har dessuten funnet at ingen av dem hadde gyldige identifikasjonsdokumenter da de kom til Sverige.

annonse

Annonse

Ca. halvparten av de afghanske migrantene har dessuten bodd i Iran, i minst et år, før de tok seg videre til Sverige. 99,4 prosent av dem er menn.

annonse

Annonse

Migrasjonspolitikk har i en studie av Demoskop blitt målt til å være det viktigste spørsmålet i det kommende riksdagsvalget. Sverigedemokaterna har blitt svenskenes favorittparti hva gjelder innvandringspolitikken.

Etter at det ble proklamert at partileder Jimmie Åkesson gikk seirende ut av den siste partilederdebatten om problemstillingen, så partiet dessuten en kraftig oppsving på en meningsmåling fra YouGov, der det fremkom at at det nå er dødt løp mellom Sverigedemokraterna og Socialdemokraterna, i kampen om plassen som Sveriges største parti.


Del saken
 • 123
 •  
 •  
 •  
  123
  Shares
 • 123
 •  
 •  
annonse

Les også: