Migranter i Malmø, Sverige. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Del saken
 • 123
 •  
 •  
 •  
 •  

Et forslag om å la cirka 9000 unge, afghanske migranter bli i Sverige skaper debatt hos våre naboer. I en ny rapport fremkommer det at 78 prosent av migrantene er voksne.

Sveriges statsminister Stefan Löfven og hans regjering annonserte i forrige måned at 9000 såkalte mindreårige, afghanske migranter skal få bli i Sverige, etter massive protester mot deportasjoner til Afghanistan.

Saken er blitt svært omdiskutert i forbindelse med høstens valg, og nå avslører Expressen at langt de fleste av disse migrantene er voksne. Avisen har utført en studie av migrantene dette gjelder, og har dessuten funnet at ingen av dem hadde gyldige identifikasjonsdokumenter da de kom til Sverige.

Ca. halvparten av de afghanske migrantene har dessuten bodd i Iran, i minst et år, før de tok seg videre til Sverige. 99,4 prosent av dem er menn.

Migrasjonspolitikk har i en studie av Demoskop blitt målt til å være det viktigste spørsmålet i det kommende riksdagsvalget. Sverigedemokaterna har blitt svenskenes favorittparti hva gjelder innvandringspolitikken.

Etter at det ble proklamert at partileder Jimmie Åkesson gikk seirende ut av den siste partilederdebatten om problemstillingen, så partiet dessuten en kraftig oppsving på en meningsmåling fra YouGov, der det fremkom at at det nå er dødt løp mellom Sverigedemokraterna og Socialdemokraterna, i kampen om plassen som Sveriges største parti.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 123
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]