Oslo 20180519. Politiet på stedet der flere ungdommer skal ha kastet stein mot natteravnene på Stovner i Oslo. En person er skadd etter å ha fått en stein i hodet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Natteravnene skal møte politiet i Oslo øst for å diskutere sikkerhet like etter pinse. En natteravn ble skadd da han ble truffet av en stein lørdag.

– Vi ser svært alvorlig på denne hendelsen og er i tett dialog med Natteravnene. Rapportene jeg har fått er at det ikke lenger er alvorlig for han som ble truffet av stein. Hendelsen er selvsagt alvorlig, sier leder for politiets Enhet Øst i Oslo, John Roger Lund, til Nettavisen.

Han opplyser at han har avtalt et møte med generalsekretær Lars Norbom for Natteravnene tirsdag for å diskutere sikkerheten til de frivillige.

Lørdag kveld kastet ungdommer stein mot natteravner som patruljerte på Stovner. En person ble truffet hodet og sendt til legevakten.

Stanset Natteravnene

Ti-femten personer skal ha løpt fra stedet, før en politipatrulje kom til. Ingen er pågrepet etter episoden.

Det er bare noen uker siden natteravnene stanset all patruljering i bydelen Vestli og Stovner etter to steinkastingsepisoder. Det har også vært flere volds- og skyteepisoder i området.

Norbom sier det er behov for at Natteravnene og politiet snakker sammen. Han understreker at Natteravnene ønsker å opprettholde det samfunnsnyttige tiltaket de driver.

– Jeg må understreke at det som skjedde er svært alvorlig, men det er et geografisk begrenset problem. Vi har ikke fått rapporter om tilsvarende problemer fra noen andre steder i landet hvor vi har natteravner, sier Norbom til Nettavisen.

Flere politifolk

Tirsdag starter ti nye politibetjenter i Grorud-området i Oslo, opplyser Lund. De er blant de 30 politifolkene som er lovet til området og blant de 86 nye stillingene til Oslo-politiet som ble vedtatt i statsbudsjettet. Som følge av hendelsene på østkanten har politiet framskyndet ansettelsene.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]