Oslo 20180519. Politiet på stedet der flere ungdommer skal ha kastet stein mot natteravnene på Stovner i Oslo. En person er skadd etter å ha fått en stein i hodet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Natteravnene skal møte politiet i Oslo øst for å diskutere sikkerhet like etter pinse. En natteravn ble skadd da han ble truffet av en stein lørdag.

annonse

– Vi ser svært alvorlig på denne hendelsen og er i tett dialog med Natteravnene. Rapportene jeg har fått er at det ikke lenger er alvorlig for han som ble truffet av stein. Hendelsen er selvsagt alvorlig, sier leder for politiets Enhet Øst i Oslo, John Roger Lund, til Nettavisen.

annonse

Han opplyser at han har avtalt et møte med generalsekretær Lars Norbom for Natteravnene tirsdag for å diskutere sikkerheten til de frivillige.

Lørdag kveld kastet ungdommer stein mot natteravner som patruljerte på Stovner. En person ble truffet hodet og sendt til legevakten.

annonse
annonse
Stanset Natteravnene

Ti-femten personer skal ha løpt fra stedet, før en politipatrulje kom til. Ingen er pågrepet etter episoden.

Det er bare noen uker siden natteravnene stanset all patruljering i bydelen Vestli og Stovner etter to steinkastingsepisoder. Det har også vært flere volds- og skyteepisoder i området.

Norbom sier det er behov for at Natteravnene og politiet snakker sammen. Han understreker at Natteravnene ønsker å opprettholde det samfunnsnyttige tiltaket de driver.

– Jeg må understreke at det som skjedde er svært alvorlig, men det er et geografisk begrenset problem. Vi har ikke fått rapporter om tilsvarende problemer fra noen andre steder i landet hvor vi har natteravner, sier Norbom til Nettavisen.

Flere politifolk

Tirsdag starter ti nye politibetjenter i Grorud-området i Oslo, opplyser Lund. De er blant de 30 politifolkene som er lovet til området og blant de 86 nye stillingene til Oslo-politiet som ble vedtatt i statsbudsjettet. Som følge av hendelsene på østkanten har politiet framskyndet ansettelsene.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.