Senator Ted Cruz (nummer to fra venstre), Texas-guvernør Greg Abbott (nummer to fra høyre), og Texas' assisterende guvernør Dan Patrick (høyre), her under en pressekonferanse etter skoleskytingen i Santa Fe fredag. Foto: AP / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den republikanske politikeren klandrer «voldskultur» for skoleangrepet, og sier mer må gjøres for å hindre at folk med skytevåpen nærmer seg skoleelever.

Blant annet peker han på at det må være færre innganger på skolene, samt at flere lærere må væpnes.

– Når du står overfor noen som er en aktiv skytter, er et skytevåpen den beste måten å stanse ham på. Enda bedre er det hvis det er fire eller fem våpen mot ett, sier han til CNN søndag.

Til ABC sier han at han er tilhenger av grundigere bakgrunnssjekk av dem som kjøper våpen, men han understrekte at «våpenregulering starter i hjemmet».

Ti personer, de fleste elever, ble drept i fredagens angrep på Santa Fe High School like ved Houston i Texas. Den 17 år gamle eleven Dimitrios Pagourtzis er pågrepet, mistenkt for drapene. Politiet opplyser at han har innrømmet å stå bak.

Motivet bak angrepet er fortsatt uklart. 17-åringens advokat sier han undersøker om hans klient ble mobbet av lærere etter å ha lest rapporter om at han skal ha blitt behandlet dårlig av fotballtrenere ved skolen. Videre avkrefter advokaten at 17-åringen hadde noen mentale helseproblemer.

Texas-guvernør Greg Abbott har sagt at Pagourtzis fikk våpnene han hadde med seg, ei hagle og en .38 revolver, fra faren sin, som eide dem på lovlig vis.

NTB-AP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]