Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet fikk søndag kveld flere meldinger om en guttegjeng som lagde kvalm på Tøyen i Oslo. De skal blant annet ha kastet stein og appelsin på pubgjester.

Politiet rykket ut med flere patruljer og møtte etter hvert på gjengen. Da politiet skulle notere seg personalia på dem, satt en av guttene seg til motverge.

– Det endte opp i et basketak, og det ble dårlig stemning på stedet. Vi hadde nok patruljer på stedet til å roe ned situasjonen, og det endte med at én 14 år gammel gutt ble innbrakt til stasjonen, opplyser operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

annonse

Ingen skal ha blitt skadd under guttenes ferd rundt i gatene på Tøyen.

– Fra klokka 20.32 fikk vi flere telefoner fra nedre Tøyen om en ungdomsgjeng som gikk rundt og var ufine mot folk. Blant annet skal de ha kastet stein på folk, og senere kastet de stein og appelsin på pubgjester i Eiriks gate, sier operasjonslederen.

Politiet fikk også beskjed om at en eldre mann muligens hadde blitt dyttet av gjengen i Sigurds gate, men de har ikke fått kontakt med mannen.

annonse

14-åringen som ble innbrakt til politihuset ble tatt hånd om av barnevernsvakta. Han ble anmeldt for kroppskrenkelse og forulemping av offentlig tjenestemann. En annen gutt i gjengen ble også tatt hånd om av barnevernet, mens ytterligere to ble bortvist fra stedet.

Hendelsen skjer kvelden etter at en ungdomsgjeng kastet stein mot natteravner på Stovner i Oslo og én person ble skadd. Foreløpig vet ikke politiet om det er sammenheng mellom sakene.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon