Venezuela's President Nicolas Maudro crosses himself before voting in presidential elections in Caracas, Venezuela, Sunday, May 20, 2018. Amidst hyperinflation and shortages of food and medicine Maduro is seeking a second six-year term in an election that a growing chorus of foreign governments refuse to recognize after key opponents were barred from running. (AP Photo/Ariana Cubillos)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Valglokalene i Venezuela åpnet tidligere søndag i et presidentvalg som boikottes av de største opposisjonspartiene, og som er sterkt kritisert av både USA, EU og mange latinamerikanske land.

– Venezuelas såkalte valg i dag er ikke legitimt, sier Heather Nauert, talsperson for amerikansk UD.

– USA retter sammen med andre demokratiske land i verden sin støtte til det venezuelanske folk og deres rett til å velge sine representanter gjennom frie og demokratiske valg, sier hun videre.

Den amerikanske regjeringen har tidligere bedt sittende president Nicolás Maduro om å avlyse søndagens valg. Fredag innførte det amerikanske finansdepartementet sanksjoner mot lederen i Sosialistpartiet, Diosado Cabello, som er Maduros nummer to.

Drøyt 20 millioner stemmeberettigede venezuelanere kan delta i søndagens valg. Det er ventet at Maduro vil vinne, selv om en stor andel av velgerne ifølge AFP sier de er misfornøyde med regjeringen hans.

Dette som følge av akutt mangel på mat, medisin, strøm, vann og økende kriminalitet i det kriserammede latinamerikanske landet.

NTB-AFP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]