Venezuela's President Nicolas Maudro crosses himself before voting in presidential elections in Caracas, Venezuela, Sunday, May 20, 2018. Amidst hyperinflation and shortages of food and medicine Maduro is seeking a second six-year term in an election that a growing chorus of foreign governments refuse to recognize after key opponents were barred from running. (AP Photo/Ariana Cubillos)
annonse

Valglokalene i Venezuela åpnet tidligere søndag i et presidentvalg som boikottes av de største opposisjonspartiene, og som er sterkt kritisert av både USA, EU og mange latinamerikanske land.

annonse

– Venezuelas såkalte valg i dag er ikke legitimt, sier Heather Nauert, talsperson for amerikansk UD.

annonse

– USA retter sammen med andre demokratiske land i verden sin støtte til det venezuelanske folk og deres rett til å velge sine representanter gjennom frie og demokratiske valg, sier hun videre.

Den amerikanske regjeringen har tidligere bedt sittende president Nicolás Maduro om å avlyse søndagens valg. Fredag innførte det amerikanske finansdepartementet sanksjoner mot lederen i Sosialistpartiet, Diosado Cabello, som er Maduros nummer to.

annonse
annonse

Drøyt 20 millioner stemmeberettigede venezuelanere kan delta i søndagens valg. Det er ventet at Maduro vil vinne, selv om en stor andel av velgerne ifølge AFP sier de er misfornøyde med regjeringen hans.

Dette som følge av akutt mangel på mat, medisin, strøm, vann og økende kriminalitet i det kriserammede latinamerikanske landet.

NTB-AFP

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.