Illustrasjonsbilde. Foto: AFP PHOTO / Alex Edelman
Del saken
 • 193
 •  
 •  
 •  
 •  

Stanley Greenberg, en meningsmåler i Det demokratiske partiet i USA advarer om en “veldig reell risiko” for ar unge velgere ikke vil møte opp og støtte Demokratene i mellomvalget i 2018.

Greenbergs uttalelser til the Atlantic denne uken understreker at den amerikanske venstresiden blir stadig mer bekymret for at den såkalte “blå bølgen” av unge amerikanere, som de har kunnet regne med inntil nylig, ikke vil materialisere seg i mellomvalget i november.

I en nylig måling fra CNN fremkommer det at demokratene kun leder over republikanerne med tre prosentpoeng. Dette kommer samtidig med at prosentandelen amerikanere som mener landet går bra er på sitt høyeste siden 2007.

I en annen nylig måling fra Reuters kommer det frem at støtten til demokratene blant velgere i alderen 18 til 34 har falt med over ni prosentpoeng de siste to årene. I den omfattende undersøkelsen har man dessuten funnet at et stadig større antall amerikanere i denne aldersgruppen mener at republikanerne har høyere troverdighet i økonomiske spørsmål.

En afroamerikansk mann fra Baton Rouge, Louisiana sier til Reuters at selv om han stemte på Clinton i 2016, er han nå åpen for å stemme republikansk. Han applauderer politikken til republikanerne, som han mener gjør det enklere å finne seg en jobb, og leve av egen inntekt.

– Det høres rart ut å si dette om republikanerne, men de hjelper, selv med små ting. De tar mindre i skatt fra min lønnsslipp. Jeg merker det, sier mannen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 193
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]