Illustrasjonsbilde. Foto: AFP PHOTO / Alex Edelman
annonse
annonse

Stanley Greenberg, en meningsmåler i Det demokratiske partiet i USA advarer om en “veldig reell risiko” for ar unge velgere ikke vil møte opp og støtte Demokratene i mellomvalget i 2018.

Greenbergs uttalelser til the Atlantic denne uken understreker at den amerikanske venstresiden blir stadig mer bekymret for at den såkalte “blå bølgen” av unge amerikanere, som de har kunnet regne med inntil nylig, ikke vil materialisere seg i mellomvalget i november.

I en nylig måling fra CNN fremkommer det at demokratene kun leder over republikanerne med tre prosentpoeng. Dette kommer samtidig med at prosentandelen amerikanere som mener landet går bra er på sitt høyeste siden 2007.

annonse

I en annen nylig måling fra Reuters kommer det frem at støtten til demokratene blant velgere i alderen 18 til 34 har falt med over ni prosentpoeng de siste to årene. I den omfattende undersøkelsen har man dessuten funnet at et stadig større antall amerikanere i denne aldersgruppen mener at republikanerne har høyere troverdighet i økonomiske spørsmål.

En afroamerikansk mann fra Baton Rouge, Louisiana sier til Reuters at selv om han stemte på Clinton i 2016, er han nå åpen for å stemme republikansk. Han applauderer politikken til republikanerne, som han mener gjør det enklere å finne seg en jobb, og leve av egen inntekt.

– Det høres rart ut å si dette om republikanerne, men de hjelper, selv med små ting. De tar mindre i skatt fra min lønnsslipp. Jeg merker det, sier mannen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon