Skuespiller Meryl Streep er blant mange kjendiser som tar del i et opprop til verdensledere med krav om at jenter og kvinner hjelpes ut av fattigdom. Arkivfoto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kjendiser som Oprah Winfrey, Meryl Streep og Ryan Reynolds har sammen med nesten 140.000 andre signert et åpent brev. Her krever de at verdensledere anerkjenner at «fattigdom er sexistisk» og at de forplikter seg til å hjelpe jenter og kvinner ut av fattigdom.

– Det finnes ikke et sted på jorden hvor kvinner har de samme mulighetene som menn, men kjønnsgapet er større for kvinner som lever i fattigdom. Fattigdom er sexistisk. Og vi vil ikke stå å se på mens de fattigste kvinnene blir oversett, heter det i brevet som organisasjonen ONE står bak.

Brevet viser til mulighetene rundt globale toppmøter som G20-møtet som finner sted i Argentina denne uken.

– Vi stopper ikke før det er oppnådd rettferdighet for kvinner og jenter overalt. Fordi ingen av oss er likestilte før alle er det, heter det videre.

Oppropet kommer på et tidspunkt der kjønnsdiskriminering i underholdningsbransjen er et hett tema. Under filmfestivalen i Cannes for en uke siden gikk skuespillere, regissører og produsenter hånd i hånd med krav om likestilling og en trygg arbeidsplass.

NTB-DPA

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]