Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Pinsen er over og det fører til tett trafikk flere steder. Mandag ettermiddag er det kø blant annet på E18 og E6, samt trafikkulykker flere steder.

Etter en relativt rolig start på mandagen, har etter hvert pinsetrafikken på E18 tettet seg til i sør. Det har vært spesielt tett trafikk på E18 fra Kragerø mot Porsgrunn med forsinkelser på en time på det meste. Trafikken virker nå å ha løst seg opp noe.

Det er tett trafikk, men ingen forsinkelse på strekningen, opplyser Vegtrafikksentralen Sør på Twitter rundt klokken 17.40.

annonse

I Akershus var Oslofjordtunnelen på riksvei 23 en tid stengt i retning Drøbak grunnet bilberging av en personbil som fikk stans i tunnelen, men veien er nå åpnet for trafikk igjen.

Flere ulykker

Fylkesvei 63 gjennom Trollstigen i Rauma kommune, ble ved 16.30-tiden stengt som følge av en frontkollisjon om lag en kilometer fra toppen av veistrekningen. Fire personer ble skadd i ulykken, men skadeomfanget er uvisst.

I Sogn og Fjordane ble riksvei 50 i Aurland kommune stengt ved Berdalstunnelen, etter en kollisjon mellom tre biler. En person satt en tid fastklemt etter ulykken, men ble frigjort av helsepersonell. Veien var fortsatt stengt klokken 17.

Det er dessuten kø på E6 etter at fire biler støtte sammen like nord for svenskegrensen mandag ettermiddag. Ti personer var involvert i ulykken, som skjedde mellom Langkaskrysset og Svinesundparken ved 14-tiden mandag.

annonse

– Trafikken går sakte på E6 på grunn av ulykken, opplyste trafikkoperatør i Vegvesenet, John Slinning til NTB.

Klokken 17 er det 45 minutter kø i Svinesund, og køen starter ved Norbysenteret, opplyser Smaalenenes Avis.

Statens vegvesen anbefaler omkjøring via fylkesvei 188 og riksvei 21.

Aksjon stanser trafikken

I Bergen kommune er det ventet at en gruppe på rundt 30 aksjonister vil forsinke pinsetrafikken ved å gå fram og tilbake over gangfelt på strekningen mellom Nordhordalandsbroen og Vågsbotn.

Aksjonen blir gjennomført av gruppen «Stopp ytre bomring Åsane» og vil ifølge BT vare fra om lag klokken 16 til 18.

annonse

Vegtrafikksentralen har uttalt at det ikke finnes omkjøringsmuligheter og at aksjonen dermed med stor sikkerhet vil påvirke pinsetrafikken.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon