Lillestrøm 20180521. Lillestrøms Ifeanyi Matthew (t.v) og Mats Haakenstad jubler for førstnevntes 1-0-scoring under kampen i Eliteserien i fotball mellom Lillestrøm og Brann på Åråsen mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lillestrøm holdt serieleder Brann til 1-1 på Åråsen. Dermed knappet tabelltoer Rosenborg innpå bergenserne i kampen om gullet i Eliteserien.

– Vi tar med oss et sterkt poeng, sa Branns Azar Karadas til Eurosport.

– Vi gjør en fantastisk kamp i dag, mot det som har vært Norges beste lag så langt. Men det ville seg ikke helt på slutten. Vi får ta med oss det ene poenget, sa Lillestrøms Frode Kippe.

Branns poengtap gjør at Rosenborg bare har tre poeng opp til bergenserne før lagene møtes til duell på Lerkendal i neste serierunde. Det kan vise seg å bli et avgjørende oppgjør. Ranheim på tredjeplass er kun poenget bak storebror RBK.

Rosenborg vant 2-1 borte over Haugesund tidligere mandag.

Ifeanyi Mathew sendte vertene i føringen på Åråsen. Lillestrøm-spilleren skjøt via Brann-kaptein Vito Wormgoor og i mål fra distanse. Sju minutter før full tid sørget gjestenes Ludcinio Marengo for 1-1. Det ble også sluttresultatet.

Lillestrøm fikk bank mot Rosenborg på Lerkendal (0-3) i forrige runde, men «kanarifuglene» spilte bedre i egen stue søndag. Det holdt likevel ikke til seier. LSK står med elleve poeng etter elleve runder, noe trener Arne Erlandsen neppe er særlig fornøyd med.

Wormgoor-hjelp

LSK kunne gått opp i 1-0 allerede etter tolv minutters spill, men Thomas Lehne Olsens avslutning fra kloss hold gikk rett på Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger.

Vertenes Gary Martin fikk også en god mulighet, men avslutningen hans etter en drøy halvtime gikk svakt over.

Like etter kunne hjemmelaget uansett juble. Mathew testet skuddfoten fra over 20 meter, og med litt hjelp fra Wormgoor fant ballen veien inn i nettmaskene.

Brann slet med å skape sjanser, men måltyven Steffen Lie Skålevik fikk muligheten åtte minutter før pause. Med nød og neppe klarte vertenes Mats Haakenstad å blokkere Brann-spissens avslutning i skuddøyeblikket.

– Mer energi

– Jeg vet ikke hva som er galt. Vi må heve oss. Vi trenger mer energi, sa Vito Wormgoor til Eurosport i pausen.

– Vi jobber hardt. Vi må fortsette som dette etter pause, sa LSK-målscorer Mathew.

Branns Kristoffer Barmen fikk en god mulighet til å utligne sju minutter etter hvilen, men headingen hans gikk like over. Så fortsatte kampen i samme spor som før hvilen. LSK forsvarte seg godt, mens Brann-spillerne slet med å skape ting framover på banen.

Bergenserne prøvde å mobilisere til en sluttspurt, og til slutt fikk serielederen uttelling. Marengo utlignet til 1-1 med en utsøkt chip fra kort, skrått hold mot slutten. Lillestrøm ville ha hands på en situasjon forut for utligningen, men fikk ikke gehør av dommer Tommy Skjerven.

– Jeg mener det var soleklar hands, sa LSKs Kippe etter matchen.

Bortelaget jaktet tre poeng i kaotiske sluttminutter, men det endte med poengdeling.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]