Londons borgermester Sadiq Khan. Foto: REUTERS/Simon Dawson
Del saken
 • 1.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

De stadig mer flerkulturelle London, der etniske briter er en minoritet, så en kraftig økning i alvorlig kriminalitet i fjor, ifølge ny statistikk fra politiet. Det melder Evening Standard.

I tallene fra London Assembly Police and Crime Commitee, som viser antallet kriminelle handlinger i fjor frem til mars i år, fremkommer det at antallet mord i den britiske hovedstaden økte med hele 44 prosent. Fra 2017 til 2018.

I samme periode økte voldelige ran og innbrudd i boliger med om lag en tredel. Drap blant ungdommer økte også med om lag 30 prosent.

Tallene viser dessuten en kraftig økning i voldtekter (18 prosent), knivvold (21 prosent), og skyteepisoder (23 prosent), i forhold til i fjor.

– Den uakseptable økningen i de mest grufulle kriminelle handlinger, som mord, ran og innbrudd er dypt bekymrende, sier formannen i politikomiteen som har fremlagt tallene, Steve O’Connell.

– Borgermesteren og London Metropolitan Police må straks gå praktisk til verks for å adressere denne kriminaliteten, som øker med en tredel fra samme tid i fjor. Vår komité vill stille spørsmål rundt hvilke steg som tas for å sørge for at londonere er trygge, og reversere denne avskyelige økningen i kriminaliteten, sier O’Connell.

Borgermester Sadiq Khan, som sverget på å gjøre alt i sin makt for å stanse politiet fra å kontrollere potensielle kriminelle, har ved gjentatte anledninger gitt den britiske  regjeringens budsjettkutt skylden for kriminalitetsutviklingen

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]