Londons borgermester Sadiq Khan. Foto: REUTERS/Simon Dawson
annonse

De stadig mer flerkulturelle London, der etniske briter er en minoritet, så en kraftig økning i alvorlig kriminalitet i fjor, ifølge ny statistikk fra politiet. Det melder Evening Standard.

annonse

I tallene fra London Assembly Police and Crime Commitee, som viser antallet kriminelle handlinger i fjor frem til mars i år, fremkommer det at antallet mord i den britiske hovedstaden økte med hele 44 prosent. Fra 2017 til 2018.

annonse

I samme periode økte voldelige ran og innbrudd i boliger med om lag en tredel. Drap blant ungdommer økte også med om lag 30 prosent.

Tallene viser dessuten en kraftig økning i voldtekter (18 prosent), knivvold (21 prosent), og skyteepisoder (23 prosent), i forhold til i fjor.

annonse
annonse

– Den uakseptable økningen i de mest grufulle kriminelle handlinger, som mord, ran og innbrudd er dypt bekymrende, sier formannen i politikomiteen som har fremlagt tallene, Steve O’Connell.

– Borgermesteren og London Metropolitan Police må straks gå praktisk til verks for å adressere denne kriminaliteten, som øker med en tredel fra samme tid i fjor. Vår komité vill stille spørsmål rundt hvilke steg som tas for å sørge for at londonere er trygge, og reversere denne avskyelige økningen i kriminaliteten, sier O’Connell.

Borgermester Sadiq Khan, som sverget på å gjøre alt i sin makt for å stanse politiet fra å kontrollere potensielle kriminelle, har ved gjentatte anledninger gitt den britiske  regjeringens budsjettkutt skylden for kriminalitetsutviklingen

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.