Det var tøffe dueller i VM-finalen mellom Sverige og Sveits søndag. Foto: Petr David Josek/AP/NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Oliver Ekman-Larsson og Forsberg scoret for Sverige i straffeslagskonkurransen. Sveits klarte kun å score én gang. Dermed kunne svenskene juble for gull.

Det sto 2-2 etter tre perioder. Sverige presset voldsomt på for seieren mot slutten av 3. periode og i forlengelsen, men Sveits holdt unna med nød og neppe. Sveitserne fikk selv en stor sjanse i forlengelsen ved Kevin Fiala, men unggutten mislyktes fra god posisjon. Dermed gikk finalen til straffer. Der trakk altså Sverige det lengste strået.

Sverige har nå vunnet VM 11 ganger.

– Mer å gi

Sveits rystet «Tre Kronor» med 1-0 etter drøyt 16 minutter i 1. periode. Nino Niederreiter satte pucken i nettet. Men Sverige slo tilbake nesten umiddelbart, da Gustav Nyquist utlignet til 1-1.

I midtperioden kom sveitserne foran igjen. Timo Meier satte pucken i nettet til 2-1 etter 23.13, men Mika Zibanejad ordnet 2-2 for svenskene drøyt ti minutter etter.

– Deilig å utligne, men vi har enda mer å gi, sa Zibanejad i pausen etter 2. periode.

Mattias Ekholm fikk en kjempesjanse til å avgjøre like før slutt i 3. periode, men den svenske backen klarte ikke å lure sveitsernes keeper.

Sverige gjorde uansett jobben på straffer.

USA knep bronsen

USA ble knust 0-6 av Sverige i semifinalen, men amerikanerne reiste seg i bronsefinalen tidligere søndag. Da ble Canada slått 4-1.

Chris Kreider sendte USA i føringen etter halvspilt 1. periode, men Marc-Edouard Vlasic ga Canada 1-1 og nytt håp drøyt seks minutter ut i midtperioden.

I 3. periode var det imidlertid slutt for Vlasic og co. Nick Bonino, Anders Lee og Kreider sørget for tremålsseier til USA. Dermed kunne bronsefeiringen begynne.

NTB-TT

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]