Illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

T13 meldte fredag at en gruppe prester hadde kontaktet mindreårige via internett og hatt seksualiserte samtaler med dem.

Dagen etter sa biskop Alejandro Goic i Rancagua at han hadde mottatt informasjon om dette og at han beklaget for ikke å ha handlet tidligere. Han meddelte at han har meldt inn tolv av de 68 prestene i bispedømmet og vil overlevere dokumenter om saken til Vatikanet.

Dette skjer samtidig som en omfattende overgrepsskandale nylig ble kjent i landet. Uken før begynte en 2.300 sider lang granskningsrapport fra Vatikanet å lekke. Her anklaget Pave Frans flere biskoper for å ødelegge bevis for seksualforbrytelser, forsøke å presse etterforskere til å komme med mildere siktelser, og «grov forsømmelse» i oppdraget med å beskytte barn fra pedofile prester.

Fredag sa samtlige 31 aktive biskoper i Chile at de er villige til å gå av som følge av skandalen.

NTB-DPA

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]