Illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
annonse

T13 meldte fredag at en gruppe prester hadde kontaktet mindreårige via internett og hatt seksualiserte samtaler med dem.

Dagen etter sa biskop Alejandro Goic i Rancagua at han hadde mottatt informasjon om dette og at han beklaget for ikke å ha handlet tidligere. Han meddelte at han har meldt inn tolv av de 68 prestene i bispedømmet og vil overlevere dokumenter om saken til Vatikanet.

Dette skjer samtidig som en omfattende overgrepsskandale nylig ble kjent i landet. Uken før begynte en 2.300 sider lang granskningsrapport fra Vatikanet å lekke. Her anklaget Pave Frans flere biskoper for å ødelegge bevis for seksualforbrytelser, forsøke å presse etterforskere til å komme med mildere siktelser, og «grov forsømmelse» i oppdraget med å beskytte barn fra pedofile prester.

annonse

Fredag sa samtlige 31 aktive biskoper i Chile at de er villige til å gå av som følge av skandalen.

NTB-DPA

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]