Illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
annonse

T13 meldte fredag at en gruppe prester hadde kontaktet mindreårige via internett og hatt seksualiserte samtaler med dem.

annonse

Dagen etter sa biskop Alejandro Goic i Rancagua at han hadde mottatt informasjon om dette og at han beklaget for ikke å ha handlet tidligere. Han meddelte at han har meldt inn tolv av de 68 prestene i bispedømmet og vil overlevere dokumenter om saken til Vatikanet.

annonse

Dette skjer samtidig som en omfattende overgrepsskandale nylig ble kjent i landet. Uken før begynte en 2.300 sider lang granskningsrapport fra Vatikanet å lekke. Her anklaget Pave Frans flere biskoper for å ødelegge bevis for seksualforbrytelser, forsøke å presse etterforskere til å komme med mildere siktelser, og «grov forsømmelse» i oppdraget med å beskytte barn fra pedofile prester.

Fredag sa samtlige 31 aktive biskoper i Chile at de er villige til å gå av som følge av skandalen.

annonse
annonse

NTB-DPA

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.