Aina Stenersen (Frp) er blant bystyrerepresentantene som uttaler seg i pressemeldingen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

De borgerlige partiene i Oslo bystyre vil ha en høring om økende ungdomskriminalitet i hovedstaden. Målet er å få mer kunnskap om bakgrunnen for problemene.

annonse

«Den siste tidens økte fokus på problemer i visse bydeler må bystyret ta på alvor. En høring gir alle politikerne en mulighet til å få oppdatert informasjon og til å stille spørsmål til aktører som jobber med problemstillingene til daglig», heter det i en pressemelding.

annonse

I den stiller bystyrerepresentantene Aina Stenersen (Frp), James Stove Lorentzen (H), Erik Lunde (KrF) og Odd Einar Dørum (V) seg bak innkallingen.

Blant partene de borgerlige partiene ønsker å kalle inn er relevante byråder, samt representanter fra politiet, Oslos bydeler og frivillige organisasjoner.

annonse
annonse

Temaet er den økende ungdomskriminaliteten i Oslo omtalt i SaLTo-rapporten.

Innkallingen kommer også etter to tilfeller av steinkasting mot natteravner i Groruddalen den siste måneden, samt ti skyteepisoder i Oslo siden februar.

– Målet vårt er å få mest mulig kunnskap, og å snakke med dem som jobber med dette til vanlig. Som Oslo-politikere ønsker vi å ta ansvar, sier Aina Stenersen til NTB om bakgrunnen for innkallingen.

– Oslo har løst problemer med gjenger, skyting og rotløs ungdom før – og kan gjøre det på nytt. Da må vi ha alle med og være ydmyke overfor det som er nytt i kriminalitetsbildet, sier den tidligere justisministeren Odd Einar Dørum i pressemeldingen.

Målet er at høringen skal gjennomføres i løpet av juni, men noen endelig dato er ikke fastsatt.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.