Aina Stenersen (Frp) er blant bystyrerepresentantene som uttaler seg i pressemeldingen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De borgerlige partiene i Oslo bystyre vil ha en høring om økende ungdomskriminalitet i hovedstaden. Målet er å få mer kunnskap om bakgrunnen for problemene.

«Den siste tidens økte fokus på problemer i visse bydeler må bystyret ta på alvor. En høring gir alle politikerne en mulighet til å få oppdatert informasjon og til å stille spørsmål til aktører som jobber med problemstillingene til daglig», heter det i en pressemelding.

I den stiller bystyrerepresentantene Aina Stenersen (Frp), James Stove Lorentzen (H), Erik Lunde (KrF) og Odd Einar Dørum (V) seg bak innkallingen.

Blant partene de borgerlige partiene ønsker å kalle inn er relevante byråder, samt representanter fra politiet, Oslos bydeler og frivillige organisasjoner.

Temaet er den økende ungdomskriminaliteten i Oslo omtalt i SaLTo-rapporten.

Innkallingen kommer også etter to tilfeller av steinkasting mot natteravner i Groruddalen den siste måneden, samt ti skyteepisoder i Oslo siden februar.

– Målet vårt er å få mest mulig kunnskap, og å snakke med dem som jobber med dette til vanlig. Som Oslo-politikere ønsker vi å ta ansvar, sier Aina Stenersen til NTB om bakgrunnen for innkallingen.

– Oslo har løst problemer med gjenger, skyting og rotløs ungdom før – og kan gjøre det på nytt. Da må vi ha alle med og være ydmyke overfor det som er nytt i kriminalitetsbildet, sier den tidligere justisministeren Odd Einar Dørum i pressemeldingen.

Målet er at høringen skal gjennomføres i løpet av juni, men noen endelig dato er ikke fastsatt.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]