Martin Hibbertt, en av dem som fikk skader for livet i terrorangrepet mot Manchester Arena, leser meldinger som er hengt opp på «Håpets tre» i Manchester sentrum. Foto: Peter Byrne / AP / NTB scanpix
annonse

Både pårørende, redningsarbeidere og noen av de mange som ble såret, er ventet å delta i seremonien i Manchester Cathedral tirsdag ettermiddag. Seremonien vil også bli vist på storskjermer i Manchester, York, Liverpool og Glasgow, og klokka 15.30 skal det holdes ett minutts stillhet både i katedralen og i alle offentlige bygninger i hele Storbritannia.

annonse
annonse

22 personer ble drept og mange flere såret da Salman Abedi, en ung brite med libyske røtter, sprengte seg selv utenfor arenaen idet publikum var i ferd med å forlate en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande.

Ifølge politiet sitter over 800 mennesker igjen med «fysiske og dype psykologiske skader».

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Grande selv har sendt en hilsen via Twitter.

– Jeg elsker dere med hele meg, og jeg sender dere alt lys og all varme jeg har å gi på denne vanskelige dagen, skriver popartisten.

Ifølge politiet jobber fortsatt 100 etterforskere med saken. Storbritannia har utstedt en arrestordre mot Abedis lillebror, som befinner seg i Libya. Men det er ingen enkel sak å få ham utlevert som følge av det politiske og sikkerhetsmessige kaoset som fortsatt hersker i landet etter NATO-bombingen og opprøret i 2011.

NTB-AFP-AP

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.