Martin Hibbertt, en av dem som fikk skader for livet i terrorangrepet mot Manchester Arena, leser meldinger som er hengt opp på «Håpets tre» i Manchester sentrum. Foto: Peter Byrne / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Både pårørende, redningsarbeidere og noen av de mange som ble såret, er ventet å delta i seremonien i Manchester Cathedral tirsdag ettermiddag. Seremonien vil også bli vist på storskjermer i Manchester, York, Liverpool og Glasgow, og klokka 15.30 skal det holdes ett minutts stillhet både i katedralen og i alle offentlige bygninger i hele Storbritannia.

22 personer ble drept og mange flere såret da Salman Abedi, en ung brite med libyske røtter, sprengte seg selv utenfor arenaen idet publikum var i ferd med å forlate en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande.

Ifølge politiet sitter over 800 mennesker igjen med «fysiske og dype psykologiske skader».

Grande selv har sendt en hilsen via Twitter.

– Jeg elsker dere med hele meg, og jeg sender dere alt lys og all varme jeg har å gi på denne vanskelige dagen, skriver popartisten.

Ifølge politiet jobber fortsatt 100 etterforskere med saken. Storbritannia har utstedt en arrestordre mot Abedis lillebror, som befinner seg i Libya. Men det er ingen enkel sak å få ham utlevert som følge av det politiske og sikkerhetsmessige kaoset som fortsatt hersker i landet etter NATO-bombingen og opprøret i 2011.

NTB-AFP-AP

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]