Vinje 20160925. En mann fra Litauen ble drept i et hytteområde ved Rauland skisenter i Rauland natt til søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En 37-åring Litauen er tiltalt for å ha påført en 38 år gammel landsmann dødelige skader ved å trampe på hodet hans. Volden skjedde på en hytte i Telemark.

38-åringen ble funnet død på en hytte i Rauland om morgenen 25. september 2016. Minst fem utenlandske håndverkere holdt til på hytta, og påtalemyndigheten mener det oppsto en slåsskamp mellom de to mennene i løpet av natten, skriver Varden.

Ifølge tiltalen slo den tiltalte 37-åringen den andre mannen i hodet flere ganger. Den tiltalte skal ha sparket og trampet på mannens hode etter at 38-åringen falt i bakken. Mannen fikk hjerneblødning og knusningsskader i hodet og døde i løpet av natten.

Den tiltalte litaueren ble løslatt etter avhør og jobber fortsatt i Norge. Han nekter straffskyld

– Han mener han ble angrepet av avdøde og forsvarte seg og kan ikke forstå at noen av de slagene han påførte ham kan ha forårsaket dødsfallet, sier forsvarer Andreas Nyhaug.

Det er satt av fem dager til rettssaken, som starter i Vest-Telemark tingrett 18. juni.

(©NTB)

[email protected]D

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]