Vinje 20160925. En mann fra Litauen ble drept i et hytteområde ved Rauland skisenter i Rauland natt til søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

En 37-åring Litauen er tiltalt for å ha påført en 38 år gammel landsmann dødelige skader ved å trampe på hodet hans. Volden skjedde på en hytte i Telemark.

annonse

38-åringen ble funnet død på en hytte i Rauland om morgenen 25. september 2016. Minst fem utenlandske håndverkere holdt til på hytta, og påtalemyndigheten mener det oppsto en slåsskamp mellom de to mennene i løpet av natten, skriver Varden.

Ifølge tiltalen slo den tiltalte 37-åringen den andre mannen i hodet flere ganger. Den tiltalte skal ha sparket og trampet på mannens hode etter at 38-åringen falt i bakken. Mannen fikk hjerneblødning og knusningsskader i hodet og døde i løpet av natten.

Den tiltalte litaueren ble løslatt etter avhør og jobber fortsatt i Norge. Han nekter straffskyld

– Han mener han ble angrepet av avdøde og forsvarte seg og kan ikke forstå at noen av de slagene han påførte ham kan ha forårsaket dødsfallet, sier forsvarer Andreas Nyhaug.

Det er satt av fem dager til rettssaken, som starter i Vest-Telemark tingrett 18. juni.

(©NTB)

[email protected]D

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.