Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En 58 år gammel finsk mann er i Oslo tingrett dømt til 13 års fengsel for å ha drept en annen mann i Oslo for to år siden.

Mannen erkjente ikke straffskyld for drapet som fant sted i en leilighet i Tøyengata i Oslo natt til lørdag 5. mars i 2016. Det var satt av fem rettsdager til hovedforhandlingen.

Han er også dømt til å betale nær 86.000 kroner i erstatning og 230.000 kroner i oppreisning til avdødes datter. Til fradrag fra straffen kommer 792 dager han har sittet i varetekt siden drapet fant sted. Dommen var i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Hulda Olsen Karlsdottir.

Til straffutmålingen viser retten til at drapet var brutalt. Obduksjonen viste at det ble begått med stor kraft. Mannen ble før drapet slått hardt i hodet flere ganger og ble deretter kvalt. Retten fant ingen formildende omstendigheter. Dommen er enstemmig.

Tiltalte er tidligere domfelt fem ganger for mindre alvorlig kriminalitet, sist gang 8. februar 2016.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]