Oslo 20180522. Flere hundre mennesker er tilstede under markeringen for lærernes ytringsfrihet på Eidsvolls plass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Mens debatten rundt lektor Simon Malkenes’ utspill raser videre, samlet lærere og lektorer seg foran Stortinget til en markering for lærernes ytringsfrihet.

annonse

Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund sto sammen bak markeringen tirsdag kveld. Utdanningsforbundets Steffen Handal, Anne Finborud i Skolenes landsforbund, Rita Helgesen i Norsk Lektorlag og Reidun Nybø i Norsk Redaktørforening holdt appeller.

annonse

– Selv om det bør være en selvfølge at lærerne kan ytre seg fritt, er det dessverre ikke slik. I en opplyst debatt om utdanning må lærerstemmene høres, skriverUtdanningsforbundet på sine hjemmesider.

Malkenes er lektor ved Ulsrud videregående skole i Oslo. Han fikk nylig Fritt Ords Honnør for å ha satt kritisk søkelys på «hvor vanskelig det er å ytre seg fritt og kritisk om problematiske sider ved skolepolitikk og skoleledelse».

annonse
annonse

Han ble nylig også tildelt prisen Stockmanns hammer for å ha varslet om uheldige konsekvenser av fritt skolevalg i Oslo-skolen.

Etter å ha beskrevet en «typisk skoletime» for åpen mikrofon hos NRKs Dagsnytt 18 ble Malkenes beskyldt for å ha krenket sine elever. Malkenes slapp personalsak for uttalelsene, men ble ilagt en såkalt tilrettevisning av rektor.

Finborud i Skolenes landsforbund skriver i et innlegg i Aftenposten tirsdag at reprimanden til Malkenes må trekkes tilbake, og at han må få en offentlig beklagelse.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.