Oslo 20180522. Flere hundre mennesker er tilstede under markeringen for lærernes ytringsfrihet på Eidsvolls plass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Mens debatten rundt lektor Simon Malkenes’ utspill raser videre, samlet lærere og lektorer seg foran Stortinget til en markering for lærernes ytringsfrihet.

Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund sto sammen bak markeringen tirsdag kveld. Utdanningsforbundets Steffen Handal, Anne Finborud i Skolenes landsforbund, Rita Helgesen i Norsk Lektorlag og Reidun Nybø i Norsk Redaktørforening holdt appeller.

– Selv om det bør være en selvfølge at lærerne kan ytre seg fritt, er det dessverre ikke slik. I en opplyst debatt om utdanning må lærerstemmene høres, skriverUtdanningsforbundet på sine hjemmesider.

annonse

Malkenes er lektor ved Ulsrud videregående skole i Oslo. Han fikk nylig Fritt Ords Honnør for å ha satt kritisk søkelys på «hvor vanskelig det er å ytre seg fritt og kritisk om problematiske sider ved skolepolitikk og skoleledelse».

Han ble nylig også tildelt prisen Stockmanns hammer for å ha varslet om uheldige konsekvenser av fritt skolevalg i Oslo-skolen.

Etter å ha beskrevet en «typisk skoletime» for åpen mikrofon hos NRKs Dagsnytt 18 ble Malkenes beskyldt for å ha krenket sine elever. Malkenes slapp personalsak for uttalelsene, men ble ilagt en såkalt tilrettevisning av rektor.

Finborud i Skolenes landsforbund skriver i et innlegg i Aftenposten tirsdag at reprimanden til Malkenes må trekkes tilbake, og at han må få en offentlig beklagelse.

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  • 1
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]