Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Mens NRK-streiken fortsetter med uforminsket styrke forsøker Spekter og Norsk Journalistlag å finne ut av hva begrepet streikebryteri rommer.

annonse
annonse

Hva som ligger i streikebryteri, ble drøftet på et møte mellom ledelsen i arbeidstakerorganisasjonen Norsk Journalistlag (NJ), den lokale NRK-klubben (NRKJ) og arbeidsgiverforeningen Spekter tirsdag ettermiddag.

annonse

– Vi har gjort rede for at vi mener NJs interne retningslinjer for hva som er streikebryteri, strider mot den vanlige oppfatningen av streikebryteri, skriver Spekters kommunikasjonssjef Ingvild Dahl Dørnes i en tekstmelding til NTB.

– Vi mener at sending av repriser, publisering av stoff som er laget før streiken, og omdisponering av ikke-streikende innenfor arbeidsavtalen, ikke er streikebryteri, fremholder hun.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Spekter har også en klar oppfordring til NJ.

– Vi har bedt NJ bekrefte at de er enige i dette og komme tilbake med et svar på det. Vi vil følge denne situasjonen videre og forventer at NJ justerer sin retorikk, sier Dørnes.

NJ-leder Hege Iren Frantzen bekrefter at partene drøftet begrepet streikebryteri tirsdag.

– Her er nok partene uenige om hva som ligger i det begrepet. Det er helt som forventet, og det er ikke noe dramatisk i det, skriver hun i en tekstmelding til NTB.

1.700 NRK-journalister over hele landet er i streik etter at meklingen mellom NRKJ og rikskringkasteren ikke førte fram for vel en uke siden.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.