EUs handelskommissær Cecilia Malmström er bekymret for den nye italienske regjeringen. 2016. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko
annonse

Den nye populistregjeringen i Italia kan bli en hodepine for EUs ledere.

annonse

– Det er noen ting som vekker bekymring, sier EUs handelskommissær Cecilia Malmström om den nye italienske regjeringen.

annonse

Hun ønsker likevel ikke å presisere nærmere og understreker at det fortsatt ikke er alt som er klart om den nye regjeringen.

– Så vi vil selvfølgelig lytte og snakke med dem, sier hun.

annonse
annonse

EU-kommisjonens visepresident Valdis Dombrovskis sier til avisa Handelsblatt at han forventer at den nye regjeringen fører en «ansvarlig budsjettpolitikk».

Den nye koalisjonen er sammensatt av populistiske Femstjernersbevegelsen og det høyrepopulistiske partiet Ligaen. Som statsministerkandidat har de to partiene valgt Giuseppe Conte, en jussprofessor uten politisk erfaring.

De to partiene regnes begge som sterkt EU-skeptiske.

I regjeringsplattformen legger de opp til en betydelig økning av offentlige utgifter, noe som i verste fall kan føre til et større budsjettunderskudd enn det EUs regler tillater.

Italia har en statsgjeld på 132 prosent av landets bruttonasjonalprodukt. Blant medlemslandene i EU er det kun Hellas som er mer forgjeldet.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.