Minnestund for de 20 drepte egyptiske kopterne som ble halshugget av IS i Libya i 2015. Kairo, Egypt, 15. mai 2018. Foto: Reuters/Amr Abdallah Dalsh
annonse

Restene av 20 koptiske kristne fra Egypt som ble halshugget på en strand i Libya av IS i 2015 er fløyet tilbake til Kairo. De kristne hadde søkt arbeid i Libya etter Muammar Gaddafis fall i 2011 og den etterfølgende borgerkrigen, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project.

annonse
annonse

Terrorgruppen postet en grusom video av drapene, som du kan se i denne artikkelen fra den amerikanske tenketanken, og fremkalte endedagsprognoser og islamske teologiske argumenter mot kristendommen. De kristne ble ifølge Den islamske staten straffet for å være «medlemmer av den fiendtlige egyptiske kirken».

annonse

De egyptiske presidenten, El-Sisi, forbød det muslimske brorskapet og understreket at den islamske staten og brorskapet er forskjellige manifestasjoner av den samme islamistiske fienden.

Kroppene til de kristne arbeiderne ble gravd opp i oktober i fjor etter at IS ble beseiret i den libyske byen Sirte. IS kontrollerte Sirte fra 2015 til byen ble gjenerobret av lokale styrker støttet av amerikanske luftangrep. Totalt ble 21 personer halshugget i hendelsen – 20 koptere og en arbeider fra Ghana, hvis kropp ikke ble sendt tilbake til Egypt.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Den koptiske paven Tawadros II mottok restene som ble brakt i individuelle kister ombord på et fly i en seremoni kringkasting på live-tv i Egypt. Likene forventes å bli begravet i Egyptens Minya-provins, skriver Clarion Project.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.