Minnestund for de 20 drepte egyptiske kopterne som ble halshugget av IS i Libya i 2015. Kairo, Egypt, 15. mai 2018. Foto: Reuters/Amr Abdallah Dalsh
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Restene av 20 koptiske kristne fra Egypt som ble halshugget på en strand i Libya av IS i 2015 er fløyet tilbake til Kairo. De kristne hadde søkt arbeid i Libya etter Muammar Gaddafis fall i 2011 og den etterfølgende borgerkrigen, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project.

Terrorgruppen postet en grusom video av drapene, som du kan se i denne artikkelen fra den amerikanske tenketanken, og fremkalte endedagsprognoser og islamske teologiske argumenter mot kristendommen. De kristne ble ifølge Den islamske staten straffet for å være «medlemmer av den fiendtlige egyptiske kirken».

De egyptiske presidenten, El-Sisi, forbød det muslimske brorskapet og understreket at den islamske staten og brorskapet er forskjellige manifestasjoner av den samme islamistiske fienden.

Kroppene til de kristne arbeiderne ble gravd opp i oktober i fjor etter at IS ble beseiret i den libyske byen Sirte. IS kontrollerte Sirte fra 2015 til byen ble gjenerobret av lokale styrker støttet av amerikanske luftangrep. Totalt ble 21 personer halshugget i hendelsen – 20 koptere og en arbeider fra Ghana, hvis kropp ikke ble sendt tilbake til Egypt.

Den koptiske paven Tawadros II mottok restene som ble brakt i individuelle kister ombord på et fly i en seremoni kringkasting på live-tv i Egypt. Likene forventes å bli begravet i Egyptens Minya-provins, skriver Clarion Project.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]