FILE PHOTO: Ata Ullah, who has been identified by analysts and local people as the leader of Rohingya Muslim insurgency Arakan Rohingya Salvation, is seen on a laptop screen during a Skype interview with Reuters in Yangon Myanmar, in this still image taken from video taken March 31, 2017. To match Special Report MYANMAR-ROHINGYA/CRISIS via REUTERS TV/File Photo
annonse

I en ny rapport hevder Amnesty at militante rohingyaer sto bak et massedrap i en hindu-landsby under uroen i Rakhine i Myanmar i fjor. Flere titall hinduer ble drept i angrepet.

Ifølge rapporten fant massakren sted 25. august 2017, samme dag som militante rohingyaer angrep et 30-tall myanmarske politiposter.

Det var de angrepene som utløste krisen med massakrer i rohingyalandsbyer i Rakhine, som endte med at hundretusener av rohingyaer flyktet til Bangladesh.

annonse

Myanmars myndigheter fraktet flere journalister til området i det nordlige Rakhine, der de viste dem råtnende lik i en åpnet massegrav.

Rohingya-militsen ARSA nektet da for at de hadde noe med angrepet å gjøre, men nye undersøkelser gjort av Amnesty tyder altså på 53 hinduer, de fleste barn, ble likvidert i angrepet, og at ARSA var ansvarlig.

NTB-AP-AFP

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  • 2
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]