Afrikanske migranter plukkes opp i Middelhavet av dent norske skipet Siem Pilot. Foto: Kripos / NTB scanpix
annonse
annonse

Innvandringen til vestlige land fra land i Afrika sør for Sahara har vokst dramatisk siden 2010, viser en undersøkelse foretatt av Pew Research Center. I løpet av disse årene har det kommet 970 000 asylsøkere fra sub-Sahara til Europa. Pew Research Center har benyttet seg av data fra Eurostat, Europas statistiske sentralbyrå. Mange flere ønsker å reise til EU. Norge, Sveits eller USA.

Faktorer som får folk til å forlate Afrika syd for Sahara – og veiene de tar for å komme til destinasjonene sine – varierer. Sub-Sahara-afrikanere flyttet ikke bare til Europa som asylsøkere, men også som internasjonale studenter og gjennom familiegjenforeninger.

Ifølge en undersøkelse Pew Research Center foretok i 2017 i seks land fra sub-Sahara, sier mange at de ville flytte til et annet land dersom midler og muligheter var tilstede. Minst fire av ti i hvert av landene hvor undersøkelsen var utført svarte ja på dette spørsmålet, inkludert omtrent tre fjerdedeler av de undersøkte i Ghana (75 %) og Nigeria (74 %).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon