Afrikanske migranter plukkes opp i Middelhavet av dent norske skipet Siem Pilot. Foto: Kripos / NTB scanpix
annonse

Innvandringen til vestlige land fra land i Afrika sør for Sahara har vokst dramatisk siden 2010, viser en undersøkelse foretatt av Pew Research Center. I løpet av disse årene har det kommet 970 000 asylsøkere fra sub-Sahara til Europa. Pew Research Center har benyttet seg av data fra Eurostat, Europas statistiske sentralbyrå. Mange flere ønsker å reise til EU. Norge, Sveits eller USA.

annonse

Faktorer som får folk til å forlate Afrika syd for Sahara – og veiene de tar for å komme til destinasjonene sine – varierer. Sub-Sahara-afrikanere flyttet ikke bare til Europa som asylsøkere, men også som internasjonale studenter og gjennom familiegjenforeninger.

annonse

Ifølge en undersøkelse Pew Research Center foretok i 2017 i seks land fra sub-Sahara, sier mange at de ville flytte til et annet land dersom midler og muligheter var tilstede. Minst fire av ti i hvert av landene hvor undersøkelsen var utført svarte ja på dette spørsmålet, inkludert omtrent tre fjerdedeler av de undersøkte i Ghana (75 %) og Nigeria (74 %).

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.