Afrikanske migranter plukkes opp i Middelhavet av dent norske skipet Siem Pilot. Foto: Kripos / NTB scanpix
annonse

Innvandringen til vestlige land fra land i Afrika sør for Sahara har vokst dramatisk siden 2010, viser en undersøkelse foretatt av Pew Research Center. I løpet av disse årene har det kommet 970 000 asylsøkere fra sub-Sahara til Europa. Pew Research Center har benyttet seg av data fra Eurostat, Europas statistiske sentralbyrå. Mange flere ønsker å reise til EU. Norge, Sveits eller USA.

Faktorer som får folk til å forlate Afrika syd for Sahara – og veiene de tar for å komme til destinasjonene sine – varierer. Sub-Sahara-afrikanere flyttet ikke bare til Europa som asylsøkere, men også som internasjonale studenter og gjennom familiegjenforeninger.

Ifølge en undersøkelse Pew Research Center foretok i 2017 i seks land fra sub-Sahara, sier mange at de ville flytte til et annet land dersom midler og muligheter var tilstede. Minst fire av ti i hvert av landene hvor undersøkelsen var utført svarte ja på dette spørsmålet, inkludert omtrent tre fjerdedeler av de undersøkte i Ghana (75 %) og Nigeria (74 %).

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.