Den russiske utenriksministeren Sergey Lavrov.Foto: AP/Pavel Golovkin
Del saken
 • 86
 •  
 •  
 •  
 •  

Nylig ble det avholdt et møte i Moskva om grenseoverskridende samarbeid, med den russiske utenriksministeren Sergey Lavrov som møteleder. Tittelen på møtet var «behovet for å motstå forfalskning av historiske fakta og den russofobiske politikken i Vesten.”

Lavrov understreket at russere som bor i utlandet bør være mer med i det interregionale samarbeidet og at de kan spille en avgjørende rolle i å motvirke forfalskning av historien.

Under møtet tydeliggjorde det russiske utenriksdepartementet at det grenseoverskridende samarbeidet, blant annet med nabolandet Norge, er viktig, men bare med «konstruktivt innstilte» representanter for Vesten, skriver The Barents Observer.

«Møtet i Rådet for russiske regionale ledere ved Utenriksdepartementet tok opp beskyttelse av russiske interesser i utlandet og motvirkning mot forfalskning av historiske fakta under betingelsene for russofobiske vestlige politikker,» sier en russisk tjenestemann til nettavisen.

I en uttalelse understrekes det viktigheten av arbeidet med å styrke patriotismens og krigshistoriens rolle i det grenseoverskridende samarbeidet med nabolandet Norge og Finland. I en uttalelse fra 2017 understreket den regionale økonomiske utviklingsminister Elena Tikhonova at regionale kommuner med grenseoverskridende vennskapsforbindelser med utlandet skal fremme «objektiv historisk og nøyaktig informasjon om Russland, inkludert dens rolle i seieren over nazismen,» skriver The Barens Observer.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 86
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]