Sergej Skripal bodde i dette huset i Salisbury i Sør-England. 4. mars ble han funnet kritisk syk på en parkbenk, sammen med datteren Julia. Britiske myndigheter anklager Russland for å ha forsøkt å drepe eksagenten med nervegift. Foto: AP / NTB scanpix

Den russiske dobbeltagenten Sergej Skripals 90 år gamle mor trygler om å få møte sønnen, som nå er utskrevet fra sykehuset i Storbritannia.

annonse

Skripal og datteren Julia ble innlagt på sykehus i Salisbury i Sør-England i begynnelsen av mars etter å ha blitt forgiftet.

Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) har fastslått at de to var blitt utsatt for nervegift, men det er ikke bevist hvordan eller hvem som sto bak.

Britiske myndigheter anklager Russland for å forsøkt å ta livet av eksagenten med nervegift, noe ledelsen i Moskva har benektet.

Julia Skripal ble utskrevet fra sykehuset 11. april, men har siden ikke vist seg offentlig. Faren ble utskrevet fredag, men heller ikke han er sett siden.

annonse
annonse

Mandag sto en eldre kvinne fram på russisk TV, fortalte at hun er Skripals mor og tryglet britiske myndigheter om å få møte sønnen.

– Jeg har ikke sett sønnen min på 14 år og jeg ønsker å møte ham. Jeg vil holde ham tett inntil meg, tett inntil hjertet mitt, sa kvinnen, som ble presentert som Elena Skripal.

– Jeg er 90 år gammel og utgjør ingen fare for noen. Vær så snill, la meg få ringe ham, fortsatte hun i det tårevåte intervjuet med Pervyj Kanal.

– Hvorfor får jeg ikke ringe, hva er grunnen. Da han var hjemme, snakket vi sammen hver uke. Jeg krever at han får snakke med meg, sa hun.

66 år gamle Skripal jobbet tidligere for russisk etterretning, men ble pågrepet i Moskva i 2004 og fengslet etter å ha innrømmet å ha spionert for britene i nesten ti år.

I 2010 ble han løslatt som en del av en spionutvekslingsavtale mellom USA og Russland, og han ble deretter innvilget asyl i Storbritannia.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.