Sergej Skripal bodde i dette huset i Salisbury i Sør-England. 4. mars ble han funnet kritisk syk på en parkbenk, sammen med datteren Julia. Britiske myndigheter anklager Russland for å ha forsøkt å drepe eksagenten med nervegift. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den russiske dobbeltagenten Sergej Skripals 90 år gamle mor trygler om å få møte sønnen, som nå er utskrevet fra sykehuset i Storbritannia.

Skripal og datteren Julia ble innlagt på sykehus i Salisbury i Sør-England i begynnelsen av mars etter å ha blitt forgiftet.

Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) har fastslått at de to var blitt utsatt for nervegift, men det er ikke bevist hvordan eller hvem som sto bak.

Britiske myndigheter anklager Russland for å forsøkt å ta livet av eksagenten med nervegift, noe ledelsen i Moskva har benektet.

Julia Skripal ble utskrevet fra sykehuset 11. april, men har siden ikke vist seg offentlig. Faren ble utskrevet fredag, men heller ikke han er sett siden.

Mandag sto en eldre kvinne fram på russisk TV, fortalte at hun er Skripals mor og tryglet britiske myndigheter om å få møte sønnen.

– Jeg har ikke sett sønnen min på 14 år og jeg ønsker å møte ham. Jeg vil holde ham tett inntil meg, tett inntil hjertet mitt, sa kvinnen, som ble presentert som Elena Skripal.

– Jeg er 90 år gammel og utgjør ingen fare for noen. Vær så snill, la meg få ringe ham, fortsatte hun i det tårevåte intervjuet med Pervyj Kanal.

– Hvorfor får jeg ikke ringe, hva er grunnen. Da han var hjemme, snakket vi sammen hver uke. Jeg krever at han får snakke med meg, sa hun.

66 år gamle Skripal jobbet tidligere for russisk etterretning, men ble pågrepet i Moskva i 2004 og fengslet etter å ha innrømmet å ha spionert for britene i nesten ti år.

I 2010 ble han løslatt som en del av en spionutvekslingsavtale mellom USA og Russland, og han ble deretter innvilget asyl i Storbritannia.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]