Senterpartiets Ole André Myhrvold mener ikke erklæringen som Stortinget har sendt til EU, er i tråd med den avtalen som ble inngått mellom regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Da Stortinget vedtok å tilslutte seg Acer, ble betingelsene omtalt som «en atomknapp». Erklæringen som nå er sendt til EU, får kritikk fra Senterpartiet.

– Det som nå foreligger, ligner en middelmådig resolusjon vedtatt på et hvilket som helst fylkesårsmøte i et hvilket som helst parti. Jeg stiller spørsmål til hva dette papiret egentlig er verdt, sier Ole André Myhrvold (Sp), stortingsrepresentant i olje- og energikomiteen, til Klassekampen.

Han reagerer på Stortingets erklæring til EU, der det orienteres om avtalen regjeringspartiene inngikk med Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne i mars. Avtalen inneholder åtte punkter som Norge stiller som betingelse for sin tilslutning til EUs energibyrå Acer.

Erklæringen som nå er sendt til EU, lyder som følger:

«I forbindelse med Stortingets godkjenning av energimarkedspakken, ble det enighet om en avtale mellom Ap, Høyre, Frp, Venstre og Miljøpartiet De Grønne. Til deres orientering, vennligst se vedlagt en engelsk oversettelse av avtalen»

Det er retorikken i erklæringen som får Myhrvold til å reagere.

– Det ble gitt inntrykk av at man skulle få forsikringer av EU eller klaske en erklæring på bordet om at vi ikke ville gå lenger, sier han. Myhrvold mener det riktige ville vært at energiminister Terje Søviknes (Frp) ba om et møte med EUs energikommissær, der han tydelig la fram kravene.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]