Senterpartiets Ole André Myhrvold mener ikke erklæringen som Stortinget har sendt til EU, er i tråd med den avtalen som ble inngått mellom regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Da Stortinget vedtok å tilslutte seg Acer, ble betingelsene omtalt som «en atomknapp». Erklæringen som nå er sendt til EU, får kritikk fra Senterpartiet.

annonse
annonse

– Det som nå foreligger, ligner en middelmådig resolusjon vedtatt på et hvilket som helst fylkesårsmøte i et hvilket som helst parti. Jeg stiller spørsmål til hva dette papiret egentlig er verdt, sier Ole André Myhrvold (Sp), stortingsrepresentant i olje- og energikomiteen, til Klassekampen.

annonse

Han reagerer på Stortingets erklæring til EU, der det orienteres om avtalen regjeringspartiene inngikk med Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne i mars. Avtalen inneholder åtte punkter som Norge stiller som betingelse for sin tilslutning til EUs energibyrå Acer.

Erklæringen som nå er sendt til EU, lyder som følger:

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

«I forbindelse med Stortingets godkjenning av energimarkedspakken, ble det enighet om en avtale mellom Ap, Høyre, Frp, Venstre og Miljøpartiet De Grønne. Til deres orientering, vennligst se vedlagt en engelsk oversettelse av avtalen»

Det er retorikken i erklæringen som får Myhrvold til å reagere.

– Det ble gitt inntrykk av at man skulle få forsikringer av EU eller klaske en erklæring på bordet om at vi ikke ville gå lenger, sier han. Myhrvold mener det riktige ville vært at energiminister Terje Søviknes (Frp) ba om et møte med EUs energikommissær, der han tydelig la fram kravene.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.