Antonio Di Natale, Francesco Totti, Antonio Cassano og Filippo Inzaghi i vennlig passiar før kampen. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Andrea Pirlo hentet skoene ned fra hylla for å si farvel til fotballverdenen mandag. Det ble en stjernespekket avskjed for den italienske midtbaneeleganten.

Tidligere lagkamerater fra hele verden – fra Paolo Maldini til Ronaldinho og Roberto Baggio til Frank Lampard – deltok i kampen for å takke av mannen med 116 landskamper for Italia.

Pirlo la opp etter fjorårets sesong i USA. Hans kamp for New York City mot Columbus Crew i MLS-sluttspillet i november ble hans siste.

På San Siro mandag kveld var det 50.000 mennesker som hadde møtt opp for å si farvel til 39-åringen.

– Jeg takker vennene mine og folk som kom til stadion for å nyte en fantastisk kveld med underholdning, sport og veldedighet, sa Pirlo etter kampen.

Spillere som Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Clarence Seedorf, Ronaldo, Gianluigi Buffon og Javier Zanetti var også til stede.

Datoen for avskjedskampen var ikke tilfeldig.

– Jeg valgte 21. mai fordi det er nummeret mitt, og jeg fikk debuten min i mai, sa Pirlo.

Målfest

Kampen forløp seg som testimonialkamper flest. Pirlos lag lå under 3–7 i andre omgang, men et hat trick av Filippo Inzaghi og scoring av Alessandro Matri sørget for 7–7.

Mot slutten av kampen gikk Pirlo av banen og ga plassen til sin 15 år gamle sønn Nicolo, som er midtbanespiller i ungdomsavdelingen til Juventus.

– Han har det moro, og jeg er fornøyd. Han må ha det gøy for å spille fotball. Det er det beste i verden, og framtiden vil vise, sa Pirlo om sønnen.

Trenerkarriere?

På trenerbenken satt tidligere Milan-sjef Carlo Ancelotti for det hvite laget, mens Juventus-trener Massimiliano Allegri ledet det blå laget. En rolle Pirlo selv har sett for seg.

– Jeg har tid til å finne ut hva jeg skal gjøre. Jeg la opp nylig, og jeg savner ikke å spille fotball. I framtiden kan det være jeg skal være trener, sa han.

Pirlo var en del av det italienske laget som vant VM i 2006. Karrieren startet i Brescia. Pirlo har siden spilt for Inter, AC Milan og Juventus før han avsluttet karrieren i USA.

Pirlo har blant flere trofeer vunnet mesterligaen to ganger, den italienske serien seks ganger og den italienske cupen to ganger.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]