Politiet på stedet der flere ungdommer skal ha kastet stein mot natteravnene på Stovner i Oslo. En person er skadd etter å ha fått en stein i hodet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Aftenposten har vært på Stovner og intervjuet Ayoub Zannachi (16), leder av Stovner ungdomsråd. I reportasjen sier Zannachi at ungdommen som peprer natteravner med stein slik at de må på sykehuset, ikke er så ille som folk flest tror. De bare kjeder seg.

– Saken blåses unødvendig mye opp, noe som bidrar til å svartmale bydel Stovner, sier han til avisen. Zannachi er leder av Stovner ungdomsråd og styremedlem i Elevorganisasjonen i Oslo.

Har akkurat vært i moskéen

For et par uker siden ba politiet i Oslo natteravner slutte å patruljere i enkelte bydeler med høy andel innvandrere fordi det var for farlig. Natteravner ble pepret med stein og fikk skjellsord ropt etter seg.

I helgen skjedde det igjen. Denne gang måtte en natteravn på sykehus etter å ha fått en stein i trynet. Zanucchi mener dette er fine muslimer som ber nattbønn under ramadan og som egentlig er oppegående mennesker.

– De kommer fra et miljø man ikke skulle tro ville kaste stein. De ber nattbønn under ramadan, og man skulle tro at de som akkurat har vært i moskéen ikke vil gjøre noe slikt. Mitt inntrykk er at det er oppegående ungdommer som har mye fritid og liker å spille basketball. De er helt annerledes enn mediene fremstiller dem, sier han til Aftenposten.

– Så hvorfor kaster de stein?, spør journalisten.

– Jeg tror det handler om at de kjeder seg, det er sent på kvelden og de har lyst til å tøffe seg litt for vennene.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]