Oljefondets sjef, Yngve Slyngstad. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse

Oljefondet brukte i fjor 39 millioner kroner på å en skatterapport, ifølge Dagens Næringsliv. Dermed overskred fondet sitt budsjett for juridiske tjenester.

annonse

Bakteppet for rapporten var at tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem foreslo å flytte Statens pensjonsfond utland – det såkalte oljefondet – ut av Norges Bank og inn i et eget særlovsselskap underlagt Finansdepartementet, skriver Dagens Næringsliv.

annonse

Den 46 sider lange rapporten, som ble levert i desember, konkluderer med at en slik flytting trolig ikke ville fått konsekvenser for fondets skatteposisjon. Skatteeksperter fra revisjonsfirmaet KPMG, Ernst & Young og BA-HR ble hyret inn for å skrive rapporten.

I oljefondets budsjett for juridiske tjenester var det i fjor en kostnadsramme på 226 millioner kroner. Fasiten ble imidlertid 252 millioner, og dermed en overskridelse på 26 millioner.

annonse
annonse

Presseansvarlig Marthe Skaar i oljefondet bekrefter overfor DN at budsjettsprekken i hovedsak skyldes juridisk bistand til skatterapporten. Hun vil imidlertid ikke svare på hvor mye rapporten kostet.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.