President Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Blokkeringen av Trumps kritikere hindret dem i å se, svare på og dele presidentens uttalelser på det sosiale mediet.

Dette var dermed et brudd på Twitter-brukernes rett til ytringsfrihet, mener den føderale dommeren Naomi Reice Buchwald i New York.

Brukerne ble blokkert som følge av diskriminering av synspunkter, og det er i strid med det første grunnlovstillegget, fastslår hun i den 75 sider lange kjennelsen.

annonse

Kjennelsen er resultatet av et søksmål fra en gruppe Twitter-brukere og Knight First Amendment Institute ved Columbia University.

De har vist til at Trump bruker Twitter til å formidle et bredt utvalg politiske kunngjøringer. Dermed er presidentens konto et offentlig forum som ikke kan utestenge folk basert på deres politiske holdninger, het det i søksmålet.

Dommeren påpekte at også presidenten har rett til ytringsfrihet, men det innebærer ikke at han kan krenke andre Twitter-brukeres rettigheter.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]