President Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Blokkeringen av Trumps kritikere hindret dem i å se, svare på og dele presidentens uttalelser på det sosiale mediet.

annonse

Dette var dermed et brudd på Twitter-brukernes rett til ytringsfrihet, mener den føderale dommeren Naomi Reice Buchwald i New York.

annonse

Brukerne ble blokkert som følge av diskriminering av synspunkter, og det er i strid med det første grunnlovstillegget, fastslår hun i den 75 sider lange kjennelsen.

Kjennelsen er resultatet av et søksmål fra en gruppe Twitter-brukere og Knight First Amendment Institute ved Columbia University.

annonse
annonse

De har vist til at Trump bruker Twitter til å formidle et bredt utvalg politiske kunngjøringer. Dermed er presidentens konto et offentlig forum som ikke kan utestenge folk basert på deres politiske holdninger, het det i søksmålet.

Dommeren påpekte at også presidenten har rett til ytringsfrihet, men det innebærer ikke at han kan krenke andre Twitter-brukeres rettigheter.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.