Demonstrasjon utenfor radiohuset på Marienlyst , med slagordet "Rettferdig Lønn", 22. mai, 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Sjefen sjøl Eriksen tar ut ikke mindre enn 3 millioner i lønn, og hva han har i andre goder måtte gudene vite. Men vi må nok slenge på noen der også, siden NRK knapt legger to pinner i kors og får milliardene til å renne inn. I en slik posisjon så kan de bevilge seg lønninger som vi andre bare kan drømme om. Hele 73 stykker av dem håver mer enn en million. Med et snitt på over 1,2 millioner.

Til sammenlikning er snittlønna for en norsk redaktør på under 900 000, men de er nødt til å ta hensyn til pluss og minus, samt pressestøtte. NRK trenger ikke det. Sånn sett er det praktisk, med tanke på en ukontrollert lønnsvekst.

NRK soper inn 5, 7 milliarder i året, men usle 2 % av det er reelle inntekter. Resten må vi punge ut med. De er ikke så opptatt av å tjene penger, men de er derimot utrolig flinke til å bruke. Og det meget mye.

annonse

For å gjøre det mer absurd – nå streiker de for å få mer i lønn.

De tror kanskje at svarte skjermer er et pressmiddel. Med tanke på at det er bare godt voksne mennesker som ser på NRK og de blir eldre. 3 millioners mannen Eriksen skrev i sin årsrapport at de har «en utfordring» med å vinne tilbake de yngre. Kanskje han heller burde ha benyttet begrepet: «et problem»?

Hvor mye sparer/tjener vi på å kvitte oss med NRK?

Sjappa finansieres gjennom en koppskatt på meningmann. Men de har ikke greid å tenke ut muligheter for å skaffe seg egne inntekter. De har garasjen fullt av utstyr, kan ikke det brukes lønnsomt, slik at de kan brødfø seg selv? Hva med å filme i familieselskaper eller ta oppdrag for reklamebransjen? Det er et hav av muligheter. Men lisensen har blitt en sovepute, og de ender opp med å gå med henda i lomma.

annonse

Men utviklingen med fallende seertall så er NRK en styrt konkurs. Hva får vi igjen?

De har noe eiendom. Bare det på Marienlyst er nok verdt rundt en milliard. Så har de nok litt av hvert land og strand rundt. Ellers er det vel lite å hente. Mye av dine lisenspenger er tapt.

For å si det på en annen måte – er de unge berørt av streiken? Eller for å si det rett ut – hvem bryr seg egentlig om de streiker?

En NRK-journalist har sjelden mer utdannelse enn en barnehagetante, men hun tjener langt mindre. Det er ikke slike de vil bli sammenliknet med. De ser at journalister i den konkurranseutsatte delen får en høyere lønn enn dem og vil helst ha det også, selv.

I sammenlikning så få en jurist i staten en brøkdel av hva en i det private får, men sistnevnte må jobbe og stempler sjelden ut klokka 15.

annonse

Hvis lønn er viktig – hvorfor ikke bare bytte jobb?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon