Mediedirektør Marius Lillelien i NRK sier han ikke er overrasket over at det er Frp-velgerne og de yngste som savner NRKs tilbud minst under streiken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 2.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Store deler av befolkningen sier de ikke savner nyheter og programmer fra de streikende i NRK. Og ingen savner NRK mindre enn Frp-velgerne.

En undersøkelse InFact har gjort for Medier24 , viser at 34 prosent ikke savner NRK «i det hele tatt» under streiken. Samtidig sier 18 prosent at de savner NRKs tilbud «svært mye».

Kun 9,7 prosent av dem som ville ha stemt Frp om det var stortingsvalg i morgen, savner NRK «svært mye». Samtidig sier 70,8 prosent av Frp-velgerne at de ikke har savnet NRK «i det hele tatt» under streiken.

– Frp er et parti som tidligere har gått til valg på å oppheve lisensen, så det er ikke så overraskende, sier fungerende mediedirektør Marius Lillelien i NRK.

Undersøkelsen viser videre at 50,6 prosent av 18-29-åringene og 47,1 prosent av 30-44-åringene ikke har savnet NRKs programmer, nyheter og andre tilbud «i det hele tatt».

Lillelien er ikke overrasket over at det er de yngste mediebrukerne som savner NRK minst.

– Dette er også de gruppene hvor det er minst lojalitet til norske medier generelt, det er helt i tråd med alle andre undersøkelser vi har sett tidligere, sier han.

BI-professor Morten Kinander mener tallene er dramatiske.

– Det er verre for NRK enn det jeg hadde trodd, sier han til Medier24.

Kinander gikk nylig ut i Aftenposten med påstanden om at streiken ville vise at folk klarte seg uten NRK.

Undersøkelsen ble gjennomført av InFact 21. mai. Det ble gjort 1.012 telefonintervjuer i et landsrepresentativt utvalg.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]