José Mourinho. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Manchester United havnet som nummer to i Premier League, men topper listen over de mest verdifulle fotballklubbene i verden, ifølge en ny rapport.

Det er revisjonsfirmaet KPMG som i sin årlige rapport har regnet seg fram til at Manchester-klubbens verdi har steget 5 prosent fra 2017 til mer enn 3,2 milliarder euro, omkring 30,3 milliarder kroner.

De røde djevlene slår dermed Real Madrid (2,9 milliarder euro) og Barcelona (2,8 milliarder euro).

– Vi beregner alle eiendeler i hver klubb, om de eier en stadion, verdien på spillerne, men også verdien av merkevaren, omdømme, reklamekontrakter og rekkevidden på sosiale medier, forklarer Jacques Boussuge, lederen av KPMGs rådgivende avdeling for sport.

KPMG har sett på 32 av de mest verdifulle klubbene i verden. Totalt er verdien på de 32 klubbene omkring 32,5 milliarder euro – en økning på 9 prosent.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]