Kommentator Marie Simonsen i Dagbladet med Une Bastholm fra MDG. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Del saken
 • 356
 •  
 •  
 •  
 •  

Tremillionersmannen Thor Gjermund Eriksen fortsetter som NRK-sjef i seks år til. Det ble klart for to uker siden. Dette betyr at den tidligere SV-politikeren har styrt Marienlyst-skuta i 11 år når kontrakten går ut i 2025.

Hvordan Eriksen fikk forlenget kontrakten kan bare hans Schibstadvenner i NRK-styret svare på.

For noen andre kunne de lett funnet. En kvinne for eksempel. Det ville vært politisk korrekt og på sin plass, spesielt ettersom kringkastingssjefen har vært en mann helt tilbake til oppstarten i 1933. Men var det egentlig noen stilte som motkandidat, eller er Eriksen en “sterk mann” på Marienlyst som ikke kan vippes av tronen?

Ingen vet. Det eneste vanlige lisensbetalere vet er at NRK-Eriksen fikk seks nye år og at dette ble feiret med gladsak og et stort glis på nrk.no. No questions asked.

Feministene holder kjeft

Går vi tre år tilbake i tid var det ikke mange gladsaker å se da Telenor valgte Sigve Brekke som ny konsernsjef i Telenor. Feminist-avisen Dagbladet malte store svære anti-Brekke bokstaver på forsidene, og laget et titalls-artikler hvor uhørt det var at en mann hadde fått jobben fremfor en kvinne.

“Derfor raste kvinner mot ny konsernsjef i Telenor”, skrev Dagbladet. “Toppkandidat Berit Svendsen ble ikke en gang vurdert”. Skandale skandale!

Dagbladet hylte og skrek, og det var ikke et sjokk at Marie Simonsen var den som hylte høyest av dem alle.

Presset var enormt den gangen for tre år siden. Men ikke for to uker siden da Eriksen fikk forlenget kontrakten. Hvorfor? Hvorfor var det ingen av de kvinnelige journalistene i feministavisen Dagbladet som gadd å fokusere på SV-Eriksen? Ble de klubbet ned av sjefs-feminist Simonsen?

“Alle lurer på” skriver Simonsen i det hun starter heksejakten på den onde mannen som ble valgt inn som Telenor-sjef. Skjermdump Dagbladet.

 

Kameraderi?

Hva med VG, TV 2, Aftenposten? Hvor er kritikken? Hvor er opprøret? Skal ikke disse nyhetformidlerne være til for å arrestere lisensfinansierte NRK når sjansen byr seg?

Og du Marie Simonsen, hvorfor ingen indignasjon?

Om vi leter litt i arkivet så finner vi kanskje grunnen. I en artikkel fra Journalisten i 2015 kan vi lese følgende:

“Det er gått tolv år siden daværende sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen hentet Marie Simonsen fra VG for å etterfølge ham i jobben som politisk redaktør.”

Akkurat ja. Et kjapt google-søk puttet puslebitene på plass. Thor Gjermund gir Marie sjefsstolen. Da får man innfinne seg med å være taus.

Og det har Marie gjort. Vært stille som mus.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 356
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]