Kommentator Marie Simonsen i Dagbladet med Une Bastholm fra MDG. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Tremillionersmannen Thor Gjermund Eriksen fortsetter som NRK-sjef i seks år til. Det ble klart for to uker siden. Dette betyr at den tidligere SV-politikeren har styrt Marienlyst-skuta i 11 år når kontrakten går ut i 2025.

Hvordan Eriksen fikk forlenget kontrakten kan bare hans Schibstadvenner i NRK-styret svare på.

For noen andre kunne de lett funnet. En kvinne for eksempel. Det ville vært politisk korrekt og på sin plass, spesielt ettersom kringkastingssjefen har vært en mann helt tilbake til oppstarten i 1933. Men var det egentlig noen stilte som motkandidat, eller er Eriksen en “sterk mann” på Marienlyst som ikke kan vippes av tronen?

annonse

Ingen vet. Det eneste vanlige lisensbetalere vet er at NRK-Eriksen fikk seks nye år og at dette ble feiret med gladsak og et stort glis på nrk.no. No questions asked.

Feministene holder kjeft

Går vi tre år tilbake i tid var det ikke mange gladsaker å se da Telenor valgte Sigve Brekke som ny konsernsjef i Telenor. Feminist-avisen Dagbladet malte store svære anti-Brekke bokstaver på forsidene, og laget et titalls-artikler hvor uhørt det var at en mann hadde fått jobben fremfor en kvinne.

“Derfor raste kvinner mot ny konsernsjef i Telenor”, skrev Dagbladet. “Toppkandidat Berit Svendsen ble ikke en gang vurdert”. Skandale skandale!

Dagbladet hylte og skrek, og det var ikke et sjokk at Marie Simonsen var den som hylte høyest av dem alle.

annonse

Presset var enormt den gangen for tre år siden. Men ikke for to uker siden da Eriksen fikk forlenget kontrakten. Hvorfor? Hvorfor var det ingen av de kvinnelige journalistene i feministavisen Dagbladet som gadd å fokusere på SV-Eriksen? Ble de klubbet ned av sjefs-feminist Simonsen?

“Alle lurer på” skriver Simonsen i det hun starter heksejakten på den onde mannen som ble valgt inn som Telenor-sjef. Skjermdump Dagbladet.

 

Kameraderi?

Hva med VG, TV 2, Aftenposten? Hvor er kritikken? Hvor er opprøret? Skal ikke disse nyhetformidlerne være til for å arrestere lisensfinansierte NRK når sjansen byr seg?

Og du Marie Simonsen, hvorfor ingen indignasjon?

Om vi leter litt i arkivet så finner vi kanskje grunnen. I en artikkel fra Journalisten i 2015 kan vi lese følgende:

annonse

“Det er gått tolv år siden daværende sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen hentet Marie Simonsen fra VG for å etterfølge ham i jobben som politisk redaktør.”

Akkurat ja. Et kjapt google-søk puttet puslebitene på plass. Thor Gjermund gir Marie sjefsstolen. Da får man innfinne seg med å være taus.

Og det har Marie gjort. Vært stille som mus.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon