Kristiansand 20170729. Lederen for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald( i grønn jakke) gikk foran i toget da høyreekstreme marsjerte i Kristiansand lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del saken
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Den nordiske motstandsbevegelsen har søkt om å få ha stand under den politiske festivalen Arendalsuka til sommeren – men regner med blankt avslag.

Den politiske uka i midten av august samler smått og stort av partier, politikere, næringslivsfolk og organisasjoner og er derfor «et utmerket sted å spre vårt budskap», ifølge Haakon Forwald i Den nordiske motstandsbevegelsen. Det skriver avisen Dagen. Arendalsuka arrangeres i år fra 13. til 18. august.

Nesten 200 organisasjoner – både religiøse, politiske og humanitære – har allerede fått ja til å ha stand. Likevel regner Forwald med å få avslag på sin søknad, med bakgrunn i kravet om at organisasjoner som skal delta under Arendalsuka ikke kan ha et antidemokratisk eller voldsrettet budskap.

– Med tanke på tidligere uttalelser fra ledelsen i Arendalsuka, om at de ville nekte oss å delta dersom vi søkte, så kan man jo mistenke at de vil avslå vår søknad og begrunne det med at vi er «antidemokratiske». Vi anser uansett at det er verdt et forsøk, og et eventuelt avslag vil jo virkelig understreke vår kritikk av dagens såkalte demokrati, sier Forwald på organisasjonens nettsider.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]