Raymond Johansen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Oslo kommune setter av 49 millioner kroner i sitt reviderte budsjett til å styrke det forebyggende arbeidet blant byens unge.

annonse

Ungdomskriminaliteten har økt noe, og statistikken viser at det blir flere unge gjengangere, skriver byrådet i en pressemelding etter at det reviderte budsjettet ble vedtatt onsdag.

annonse

– Vi setter inn strakstiltak i utsatte bydeler nå før sommeren samt mer langsiktige tiltak. Vi skal gi flere unge sommerjobb, følge opp gjengangere tettere, etablere et prosjekt for bedre skolemiljø på utsatte ungdomsskoler og ruste opp fritidsklubber, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Tiltakene skal styrke koordineringen mellom politiet og kommunen, sier han.

Det er 50.000 ungdommer i alderen 10 til 17 år i hovedstaden. I fjor ble 151 av dem – 3 promille – registrert som gjengangere og sto for 37 prosent av kriminaliteten i den aktuelle aldersgruppen.

annonse
annonse

– Kriminalitetsbekjempelse er en politioppgave, men disse ungdommene er i kontakt med kommunen på flere nivå. Vi styrker nå oppfølgingen av unge gjengangere og utsatt ungdom med 15 millioner kroner, sier Johansen.

16 av de 49 millionene skal gå til strakstiltak i sommer. Det inkluderer blant annet flere sommerjobber, meråpent fritidstilbud og utekontakter i bydelene.

10 millioner skal gå til opprusting av ungdomsklubbene, mens politikerne har vedtatt å bruke 8 millioner på bedre skolemiljøet ved ungdomsskolene.

– Vi må sørge for at skolen er et trygt og godt sted å være, at vi forebygger problemer og sørger for at unge får rask og god hjelp. Vi må samarbeide tett med elevene og familiene deres, for å finne ut av hva som er behovene, sier oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.