Raymond Johansen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Oslo kommune setter av 49 millioner kroner i sitt reviderte budsjett til å styrke det forebyggende arbeidet blant byens unge.

Ungdomskriminaliteten har økt noe, og statistikken viser at det blir flere unge gjengangere, skriver byrådet i en pressemelding etter at det reviderte budsjettet ble vedtatt onsdag.

– Vi setter inn strakstiltak i utsatte bydeler nå før sommeren samt mer langsiktige tiltak. Vi skal gi flere unge sommerjobb, følge opp gjengangere tettere, etablere et prosjekt for bedre skolemiljø på utsatte ungdomsskoler og ruste opp fritidsklubber, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Tiltakene skal styrke koordineringen mellom politiet og kommunen, sier han.

Det er 50.000 ungdommer i alderen 10 til 17 år i hovedstaden. I fjor ble 151 av dem – 3 promille – registrert som gjengangere og sto for 37 prosent av kriminaliteten i den aktuelle aldersgruppen.

– Kriminalitetsbekjempelse er en politioppgave, men disse ungdommene er i kontakt med kommunen på flere nivå. Vi styrker nå oppfølgingen av unge gjengangere og utsatt ungdom med 15 millioner kroner, sier Johansen.

16 av de 49 millionene skal gå til strakstiltak i sommer. Det inkluderer blant annet flere sommerjobber, meråpent fritidstilbud og utekontakter i bydelene.

10 millioner skal gå til opprusting av ungdomsklubbene, mens politikerne har vedtatt å bruke 8 millioner på bedre skolemiljøet ved ungdomsskolene.

– Vi må sørge for at skolen er et trygt og godt sted å være, at vi forebygger problemer og sørger for at unge får rask og god hjelp. Vi må samarbeide tett med elevene og familiene deres, for å finne ut av hva som er behovene, sier oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]