Teltene står tett ved kanalen Saint-Martin i Paris. Innen få dager vil politiet gripe inn for å fjerne dem. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Frankrikes innenriksminister Gérard Collomb har gitt ordre om at rundt 2.300 migranter og flyktninger som har slått leir i Paris, skal tvangsflyttes.

Collomb opplyste onsdag at evakueringen vil bli gjennomført av politiet i løpet av de nærmeste dagene. Målsettingen er å håndheve landets nye strenge innvandringslov, som Collomb har vært med på å utforme.

Den franske regjeringen har lenge kritisert Paris kommune for ikke å ta fatt i problemet, samtidig som borgermester Anne Hidalgo har bedt sentrale myndigheter om hjelp til å håndtere situasjonen.

Collomb og Hidalgo er fortsatt uenige om hvor migrantene og flyktningene skal flyttes, og hvordan en langsiktig løsning skal utformes. Innenriksministeren beklager at Hidalgo har nektet å fjerne migrantene, og han sier at han ikke har noe annet valg enn å gi ordre om en evakuering.

Hidalgo og hjelpeorganisasjoner mener at migrantene må få tak over hodet, ikke bare bli jaget bort og eventuelt utvises uten en skikkelig saksbehandling.

Ingen stans

Politiet har de siste tre årene evakuert 28.000 migranter fra leire i Paris, men tilstrømmingen har ikke stanset.

Teltleirer har de siste ukene dukket opp langs kanalene i den østlige og nordøstlige delen av Paris, noe som har skapt bekymring både for hygienen og sikkerheten.

Tidligere i mai druknet to migranter, og det har flere ganger blitt meldt om slåsskamper mellom ulike grupperinger.

Mange av migrantene er afrikanere, som kan fortelle om forferdelige opphold i leire i Libya før de satte livet på spill ved å krysse Middelhavet i skrøpelige farkoster. Mange har også gått til fots gjennom Alpene i et forsøk på å nå drømmen om arbeid og velstand i et vesteuropeisk land.

Unge afghanere

Andre er fra Afghanistan, blant dem unge menn som har fått avslag på asylsøknaden i andre europeiske land, blant annet Norge.

– Det er ikke den beste utsikten fra kontorvinduet, sier Kevin Sadoun, som jobber i en bank like ved en av de største leirene, kjent som «Millenaire», navnet på et kjøpesenter som ligger like ved.

Naby Sylla, en 20-åring fra Guinea, er blant dem som har tatt seg fra Italia til Frankrike til fots via Alpene etter å krysset Middelhavet. Han sier han forlot Italia etter to voldsepisoder, den ene gangen måtte han til sykehus etter å ha blitt angrepet med en flaske.

– I Afrika trodde vi Europa var et gjestfritt sted. Dessverre har vi ikke opplevd det, sier han.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]