Utenriksminister Mike Pompeo. AP Photo/Evan Vucci
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Han redegjorde i Kongressen onsdag om forberedelsene av det planlagte toppmøtet mellom Kim og president Donald Trump.

To ganger har Pompeo møtt Kim i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang. Utenriksministeren sier han har forklart hva Nord-Korea må gjøre for å bevise at landets faktisk ruster ned.

Kim sa at han til gjengjeld ønsket økonomisk bistand fra USA og tilgang til teknologi fra utenlandsk næringsliv, ifølge Pompeo. I tillegg ønsker Kim at verdenssamfunnet skal garantere for Nord-Koreas sikkerhet.

Den amerikanske utenriksministeren understreker at han fortsatt mener det planlagte toppmøtet 12. juni kan gjennomføres med et utfall som vil gagne hele verden.

Både nordkoreanske myndigheter og USA har den siste tiden advart om at møtet kan bli avlyst. Nord-Korea har begrunnet sin skepsis blant annet med at USA og Sør-Korea har satt i gang en ny felles militærøvelse.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]