Casper Ruud tok seg greit videre til 2. runde i kvalifiseringen til Roland Garros-turneringen. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
annonse

Casper Ruud hadde ingen problemer med å slå Daniel Elahi Galan med 6-2, 6-4 i 2. runde av kvalifiseringen til Roland Garros-turneringen.

annonse
annonse

21 år gamle Galan var ingen målestokk for Norges beste mannlige tennisspiller denne gangen. Det viste seg tidlig at Ruud hadde skumle hensikter.

annonse

– Jeg er fornøyd med å være i finalekvalifiseringen, men det er hovedtablået som er det store målet for alle her, sa Ruud til Eurosport.

Ruud brøt direkte i det første servegamet og holdt sitt første servegame enkelt til 2-0. Han brøt også til 3-1. Han holdt sine egne server greit og servet hjem det første settet med 6-2.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp
Brøt

Ruud brøt også til 2-1 i det andre settet og fortsatte å serve med god uttelling. Da nordmannen gikk opp til 4-1 med et rent servebrudd, var det en svært frustrert motstander på den andre siden.

Motstanderen skjerpet seg noe og klarte å redusere til 2-4 i Ruuds serve. Colombianeren klarte også å holde sin neste serve til 3-4. Ruud tok det neste gamet og gikk opp til 5-3, og i det neste gamet misset Ruud på sin første matchball. Galan slo tilbake, vant gamet og reduserte til 4-5. Ruud misbrukte først nok en matchball i det avgjørende gamet, men på den tredje satt den og gamet og settet var nordmannens.

– Jeg er veldig fornøyd med kampen. Det var en bra match. Han kom litt tilbake etter at jeg ledet 4-1 der, og da ble det en liten test, sa Ruud.

Ruuds vei

Testen besto han. Ruud var i realiteten aldri truet. Colombianeren virket frustrert gjennom hele kampen.

– Jeg måtte vise meg fram igjen mot slutten der, men i dag gikk det meste min vei. Kroppen er fin, og spillet sitter, sa Ruud.

I siste kvalifiseringsrunde møter nordmannen franske Alexandre Muller. Han slo australske Akira Santillan 6-1, 3-6, 6-0 i sin kamp i 2. kvalifiseringsrunde. Muller er rangert som nummer 377 i verden.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.