Casper Ruud tok seg greit videre til 2. runde i kvalifiseringen til Roland Garros-turneringen. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Casper Ruud hadde ingen problemer med å slå Daniel Elahi Galan med 6-2, 6-4 i 2. runde av kvalifiseringen til Roland Garros-turneringen.

21 år gamle Galan var ingen målestokk for Norges beste mannlige tennisspiller denne gangen. Det viste seg tidlig at Ruud hadde skumle hensikter.

– Jeg er fornøyd med å være i finalekvalifiseringen, men det er hovedtablået som er det store målet for alle her, sa Ruud til Eurosport.

Ruud brøt direkte i det første servegamet og holdt sitt første servegame enkelt til 2-0. Han brøt også til 3-1. Han holdt sine egne server greit og servet hjem det første settet med 6-2.

Brøt

Ruud brøt også til 2-1 i det andre settet og fortsatte å serve med god uttelling. Da nordmannen gikk opp til 4-1 med et rent servebrudd, var det en svært frustrert motstander på den andre siden.

Motstanderen skjerpet seg noe og klarte å redusere til 2-4 i Ruuds serve. Colombianeren klarte også å holde sin neste serve til 3-4. Ruud tok det neste gamet og gikk opp til 5-3, og i det neste gamet misset Ruud på sin første matchball. Galan slo tilbake, vant gamet og reduserte til 4-5. Ruud misbrukte først nok en matchball i det avgjørende gamet, men på den tredje satt den og gamet og settet var nordmannens.

– Jeg er veldig fornøyd med kampen. Det var en bra match. Han kom litt tilbake etter at jeg ledet 4-1 der, og da ble det en liten test, sa Ruud.

Ruuds vei

Testen besto han. Ruud var i realiteten aldri truet. Colombianeren virket frustrert gjennom hele kampen.

– Jeg måtte vise meg fram igjen mot slutten der, men i dag gikk det meste min vei. Kroppen er fin, og spillet sitter, sa Ruud.

I siste kvalifiseringsrunde møter nordmannen franske Alexandre Muller. Han slo australske Akira Santillan 6-1, 3-6, 6-0 i sin kamp i 2. kvalifiseringsrunde. Muller er rangert som nummer 377 i verden.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]