Illustrasjonsbilde av Ullevål sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 • 476
 •  
 •  
 •  
 •  

En mann i 20-årene ligger hardt knivskadd på Ullevål sykehus etter å ha blitt overfalt i oppgangen der han bor i Calmeyers gate i Oslo. Mannen er ikke norsk statsborger.

Like før ble han tilbudt hasj av to menn da han var innom en kiosk i Oslo sentrum. Han avslo dette, men de to mennene av somalisk opprinnelse fulgte etter ham. Da han forsøkte å låse seg inn i leiligheten sin, overfalt de ham med kniv. Mannen forsøkte å beskytte seg, derav også knivskadene på hendene i tillegg til i ryggen. Offeret opplevde det som et drapsforsøk.

Somalisk statsborgerskap

Sjef for Seksjon for etterforskning av alvorlige voldshendelser ved Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, sier til Resett at begge de to anholdte er somaliske statsborgere. Den ene er i slutten av 20-årene og den andre i begynnelse av 30-årene. Avhøret av den ene siktede var i gang ved 12:30-tiden onsdag, og politiet håper også å få gjennomført det andre avhøret i løpet av dagen.

Begge de to mennene er siktet for drapsforsøk. Det vil være hensynet til bevisforspillelses- og gjentakelsesfare som blir avgjørende for om de blir fremstilt for varetektsfengsling. Det er påtalemyndighetene som vil avgjøre hvilken innstilling som gis.

Solem kunne ikke på det nåværende tidspunkt si noe om hvorfor de to mennene med somalisk statsborgerskap oppholdt seg i Norge.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 476
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]