Illustrasjonsbilde av Ullevål sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

En mann i 20-årene ligger hardt knivskadd på Ullevål sykehus etter å ha blitt overfalt i oppgangen der han bor i Calmeyers gate i Oslo. Mannen er ikke norsk statsborger.

annonse

Like før ble han tilbudt hasj av to menn da han var innom en kiosk i Oslo sentrum. Han avslo dette, men de to mennene av somalisk opprinnelse fulgte etter ham. Da han forsøkte å låse seg inn i leiligheten sin, overfalt de ham med kniv. Mannen forsøkte å beskytte seg, derav også knivskadene på hendene i tillegg til i ryggen. Offeret opplevde det som et drapsforsøk.

annonse

Somalisk statsborgerskap

Sjef for Seksjon for etterforskning av alvorlige voldshendelser ved Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, sier til Resett at begge de to anholdte er somaliske statsborgere. Den ene er i slutten av 20-årene og den andre i begynnelse av 30-årene. Avhøret av den ene siktede var i gang ved 12:30-tiden onsdag, og politiet håper også å få gjennomført det andre avhøret i løpet av dagen.

annonse
annonse

Begge de to mennene er siktet for drapsforsøk. Det vil være hensynet til bevisforspillelses- og gjentakelsesfare som blir avgjørende for om de blir fremstilt for varetektsfengsling. Det er påtalemyndighetene som vil avgjøre hvilken innstilling som gis.

Solem kunne ikke på det nåværende tidspunkt si noe om hvorfor de to mennene med somalisk statsborgerskap oppholdt seg i Norge.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.