Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V).

I april ble det mye oppstyr da en gatekunstner hang opp et bilde av daværende justisminister Sylvi Listhaug (Frp) på det samme gatehjørnet.

Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak bildet av Grande, skriver Bergens Tidende.

Det nye bildet har signaturen «Trøbbel». Bildet viser en smilende Grande med bukse og truse nede, mens hun former et hjerte med hendene.

Kunstneren skriver på sin profil på Instagram at vedkommende la igjen et håndkolorert trykk på stedet, som den første som kom dit kunne ta med.

Kulturministeren selv ønsker ikke å kommentere saken.

– Statsråden har ingen kommentar til dette, sier Simon Stjern, kommunikasjonsrådgiver i Kulturdepartementet, til VG.

I morgentimene onsdag var allerede deler av bildet ødelagt. Det er revet strimler av papiret, slik at ansiktet til Grande ikke er synlig.

Trine Skei Grande er onsdag i Bergen, blant annet for å være til stede under åpningsseremonien for Festspillene. I tillegg skal hun delta på Bergen Digital Summit – et toppmøte om digitalisering og innovasjon og formidling av kunst- og kulturopplevelser.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]