Illustrasjonsfoto: John Moore/Getty Images/AFP
annonse
annonse

Antallet muslimske flyktninger til USA i første halvdel av 2018 har falt fra året før mer enn noen annen religiøs gruppe. Første halvdel i år kom det kun 1800 innvandrere og asylsøkere, mot 22 900 i 2017. Det viser en analyse foretatt av Pew Research Center. Det laveste tallet siden året etter 11.september.

Omkring 10 500 flyktninger, inkludert ca. 6.700 kristne, kom inn i USA fra 1. oktober 2017 til 31. mars 2018. Som resultat av disse endringene representerte kristne en langt større andel flyktninger enn muslimer første halvdel av 2018 (63% mot 17%). Til sammenligning utgjorde kristne flyktninger 47 prosent og muslimske 43 prosent i 2017, og i 2016 var det flere muslimske flyktninger enn kristne.

Den lave andelen muslimske flyktninger til USA etter at Donald Trump overtok presidentstolen står i kontrast til globale flyktningstrender. For hvert år i løpet av det siste tiåret har om lag to tredjedeler av flyktninger som bor utenfor deres fødeland kommet fra land med muslimsk majoritet, ifølge en analyse fra Pew Research Center.

annonse

Folk som ønsker å komme inn i USA som flyktninger behandles i utlandet, der de blir spurt en rekke spørsmål, inkludert deres religiøse tilhørighet. Ved godkjenning av søknaden, flytter flyktninger til USA for å bosettes. I USA er flyktninger forskjellige fra asylsøkere, som hevder asyl mens de er i USA eller i en flyplass eller kontrollpunkt ved landegrensen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon