NEW YORK, NY - APRIL 11: U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE), security officers watch over undocumented immigrant at an ICE processing center on April 11, 2018 at the U.S. Federal Building in lower Manhattan, New York City. John Moore/Getty Images/AFP
annonse

Antallet muslimske flyktninger til USA i første halvdel av 2018 har falt fra året før mer enn noen annen religiøs gruppe. Første halvdel i år kom det kun 1800 innvandrere og asylsøkere, mot 22 900 i 2017. Det viser en analyse foretatt av Pew Research Center. Det laveste tallet siden året etter 11.september.

annonse

Omkring 10 500 flyktninger, inkludert ca. 6.700 kristne, kom inn i USA fra 1. oktober 2017 til 31. mars 2018. Som resultat av disse endringene representerte kristne en langt større andel flyktninger enn muslimer første halvdel av 2018 (63% mot 17%). Til sammenligning utgjorde kristne flyktninger 47 prosent og muslimske 43 prosent i 2017, og i 2016 var det flere muslimske flyktninger enn kristne.

annonse

Den lave andelen muslimske flyktninger til USA etter at Donald Trump overtok presidentstolen står i kontrast til globale flyktningstrender. For hvert år i løpet av det siste tiåret har om lag to tredjedeler av flyktninger som bor utenfor deres fødeland kommet fra land med muslimsk majoritet, ifølge en analyse fra Pew Research Center.

Folk som ønsker å komme inn i USA som flyktninger behandles i utlandet, der de blir spurt en rekke spørsmål, inkludert deres religiøse tilhørighet. Ved godkjenning av søknaden, flytter flyktninger til USA for å bosettes. I USA er flyktninger forskjellige fra asylsøkere, som hevder asyl mens de er i USA eller i en flyplass eller kontrollpunkt ved landegrensen.

annonse
annonse

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.