NEW YORK, NY - APRIL 11: U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE), security officers watch over undocumented immigrant at an ICE processing center on April 11, 2018 at the U.S. Federal Building in lower Manhattan, New York City. John Moore/Getty Images/AFP
Del saken
 • 133
 •  
 •  
 •  
 •  

Antallet muslimske flyktninger til USA i første halvdel av 2018 har falt fra året før mer enn noen annen religiøs gruppe. Første halvdel i år kom det kun 1800 innvandrere og asylsøkere, mot 22 900 i 2017. Det viser en analyse foretatt av Pew Research Center. Det laveste tallet siden året etter 11.september.

Omkring 10 500 flyktninger, inkludert ca. 6.700 kristne, kom inn i USA fra 1. oktober 2017 til 31. mars 2018. Som resultat av disse endringene representerte kristne en langt større andel flyktninger enn muslimer første halvdel av 2018 (63% mot 17%). Til sammenligning utgjorde kristne flyktninger 47 prosent og muslimske 43 prosent i 2017, og i 2016 var det flere muslimske flyktninger enn kristne.

Den lave andelen muslimske flyktninger til USA etter at Donald Trump overtok presidentstolen står i kontrast til globale flyktningstrender. For hvert år i løpet av det siste tiåret har om lag to tredjedeler av flyktninger som bor utenfor deres fødeland kommet fra land med muslimsk majoritet, ifølge en analyse fra Pew Research Center.

Folk som ønsker å komme inn i USA som flyktninger behandles i utlandet, der de blir spurt en rekke spørsmål, inkludert deres religiøse tilhørighet. Ved godkjenning av søknaden, flytter flyktninger til USA for å bosettes. I USA er flyktninger forskjellige fra asylsøkere, som hevder asyl mens de er i USA eller i en flyplass eller kontrollpunkt ved landegrensen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 133
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]