Foto: AFP PHOTO / Natalie Behring
Del saken
 • 122
 •  
 •  
 •  
 •  

I forbindelse med det kommende landsmøtet i Alternativ für Deutschland (AfD) i Augsburg, har venstreekstremister i tyske Antifa begynt å dele ut håndbøker som gir instruksjoner i hvordan man kan brenne biler, angripe krigsminnesmerker og partikontorer.

Den 44 sider lange håndboken ble publisert på den beryktede Indymedia-plattformen, der det også ble postet instruksjoner på sabotasje og andre terror- og voldshandlinger i forbindelse med G20-møtet i Hamburg i fjor da venstreekstremister vandaliserte byen og brukte vold mot uskyldige.

Foto: Privat

I den nye håndboken, titulert “Augsburg for opprørsturister”, skriver gruppen blant annet følgende:

– Vi oppfordrer til opprør mot det tysk kollektivet, i anledning AfDs landsmøte i Augsburg. Ikke bare vil vi kjempe imot AfD, vi vil også rette vårt opprør mot ethvert krigsminnesmerke, mot enhver repressiv, statlig autoritet, mot ethvert partikontor for rasistiske partier, mot enhver kollaboratør til den tilbakevendende fascismen.

Gruppen hevder dessuten at det ikke er noen forskjell på regjeringspartiet CDUs bayerske søsterparti CSU og AfD.

I instruksjonene kan man for eksempel lese om hvordan man lager bomber med julepynt og glassflasker, hvordan man lager feller for, og setter fyr på kjøretøy.

– Vi håper dere vil ha det gøy med å prøve dette ut, skriver de.

Andre mål Antifa oppfordrer sine folk til å angripe inkluderer såkalte kollaboratører. Politistasjoner, militærbrakker, og til og med et bibliotek i byen er listet opp som legitime mål, sammen med “hjelpsomme” symboler som markerer hvor på stedene det er minst overvåking.

Gruppen advarer dessuten sine støttespillere om at de må bruke hansker, selv når de plukker opp en stein for å kaste bygninger eller mennesker, slik at det ikke skal være mulig å finne fingeravtrykk.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 122
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]