Foto: AFP PHOTO / Natalie Behring

I forbindelse med det kommende landsmøtet i Alternativ für Deutschland (AfD) i Augsburg, har venstreekstremister i tyske Antifa begynt å dele ut håndbøker som gir instruksjoner i hvordan man kan brenne biler, angripe krigsminnesmerker og partikontorer.

annonse

Den 44 sider lange håndboken ble publisert på den beryktede Indymedia-plattformen, der det også ble postet instruksjoner på sabotasje og andre terror- og voldshandlinger i forbindelse med G20-møtet i Hamburg i fjor da venstreekstremister vandaliserte byen og brukte vold mot uskyldige.

Foto: Privat

I den nye håndboken, titulert «Augsburg for opprørsturister», skriver gruppen blant annet følgende:

– Vi oppfordrer til opprør mot det tysk kollektivet, i anledning AfDs landsmøte i Augsburg. Ikke bare vil vi kjempe imot AfD, vi vil også rette vårt opprør mot ethvert krigsminnesmerke, mot enhver repressiv, statlig autoritet, mot ethvert partikontor for rasistiske partier, mot enhver kollaboratør til den tilbakevendende fascismen.

Gruppen hevder dessuten at det ikke er noen forskjell på regjeringspartiet CDUs bayerske søsterparti CSU og AfD.

I instruksjonene kan man for eksempel lese om hvordan man lager bomber med julepynt og glassflasker, hvordan man lager feller for, og setter fyr på kjøretøy.

– Vi håper dere vil ha det gøy med å prøve dette ut, skriver de.

Andre mål Antifa oppfordrer sine folk til å angripe inkluderer såkalte kollaboratører. Politistasjoner, militærbrakker, og til og med et bibliotek i byen er listet opp som legitime mål, sammen med «hjelpsomme» symboler som markerer hvor på stedene det er minst overvåking.

Gruppen advarer dessuten sine støttespillere om at de må bruke hansker, selv når de plukker opp en stein for å kaste bygninger eller mennesker, slik at det ikke skal være mulig å finne fingeravtrykk.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.