Illustrasjonsbilde. Foto: AP / Michael Probst
annonse
annonse

Transportbransjen i Tyskland melder om en akutt mangel på profesjonelle sjåfører i bransjen. Med et nytt prosjekt titulert “Kjøreturen inn i din nye fremtid”, ønsker man å gjøre det lettere for asylsøkere å bli ferdig opplærte som sjåfører. Dette melder den østerrikske avisen Wochenblick.

Slik ønsker tyske Røde Kors (DRK) og Logistikforbundet (UVL) å lindre mangelen på kvalifiserte sjåfører i lastebilyrket.

Kandidatene skal etter planene stå til to eksamener før videre vurdering. I tillegg til generell egnethet, ønsker DRK også å kontrollere språkferdigheter og bostedsstatus. Så skal en egen “flyktningrepresentant” se etter deltakerne i løpet av den treårige opplæringen.

annonse

– På få dager har 90 interesserte fra hele Schleswig-Holstein, og til og med fra Hamburg meldt seg, 50 flyktninger har blitt lagt på en venteliste, sier Ilka Hübner, sjefen for Kiel DRKs integreringsteam til Kieler Nachrichten.

Schleswig-Holsteins økonomiminister Bernd Buchholz (FDP) later også til å være fornøyd.

– Med dette kreative og prisverdige initiativet bygger UVL og DRC en bro mellom integrering av flyktninger og bekjempelse av mangel på faglærte arbeidere, sier han.

annonse

Allerede i 2016 ønsket forbundskansler Angela Merkel å innføre et system for å lette prosessen med å godkjenne syriske kjøretillatelser, en reduksjon i det som ble kalt “byråkratiske hindringer”. På denne måten skulle man hindre mangel på kvalifisert arbeidskraft, og gjøre det lettere for asylanter å bli kvalifiserte.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon