Illustrasjonsbilde. Foto: AP / Michael Probst
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Transportbransjen i Tyskland melder om en akutt mangel på profesjonelle sjåfører i bransjen. Med et nytt prosjekt titulert “Kjøreturen inn i din nye fremtid”, ønsker man å gjøre det lettere for asylsøkere å bli ferdig opplærte som sjåfører. Dette melder den østerrikske avisen Wochenblick.

Slik ønsker tyske Røde Kors (DRK) og Logistikforbundet (UVL) å lindre mangelen på kvalifiserte sjåfører i lastebilyrket.

Kandidatene skal etter planene stå til to eksamener før videre vurdering. I tillegg til generell egnethet, ønsker DRK også å kontrollere språkferdigheter og bostedsstatus. Så skal en egen “flyktningrepresentant” se etter deltakerne i løpet av den treårige opplæringen.

– På få dager har 90 interesserte fra hele Schleswig-Holstein, og til og med fra Hamburg meldt seg, 50 flyktninger har blitt lagt på en venteliste, sier Ilka Hübner, sjefen for Kiel DRKs integreringsteam til Kieler Nachrichten.

Schleswig-Holsteins økonomiminister Bernd Buchholz (FDP) later også til å være fornøyd.

– Med dette kreative og prisverdige initiativet bygger UVL og DRC en bro mellom integrering av flyktninger og bekjempelse av mangel på faglærte arbeidere, sier han.

Allerede i 2016 ønsket forbundskansler Angela Merkel å innføre et system for å lette prosessen med å godkjenne syriske kjøretillatelser, en reduksjon i det som ble kalt “byråkratiske hindringer”. På denne måten skulle man hindre mangel på kvalifisert arbeidskraft, og gjøre det lettere for asylanter å bli kvalifiserte.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]