Illustrasjonsbilde. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse
annonse

Som følge av volden på Oslo øst har natteravnene har fått beskjed av politiet at de skal passe på å være mindre autoritære og ikke bruke hunder.

Overfor Dagbladet sier generalsekretær Lars Norbom at de ikke lenger vil tillate at natteravner går med hund ettersom dette har skapt skepsis i et område der ikke mange har hund.

Dagbladet lar ikke Norbom utdype hvorfor Norge har fått den første no go-sonen i landet der hund er uvelkommen.

annonse

Avisen intervjuet også Vestli-beboer Britt Lindhart (73) som mener at natteravnene på Vestli bør ta en pause fordi «de skaper mer uro enn trygghet». I intervjuet kommer det frem at hun overhørte ungdommer som planla å steine og skyte natteravnene hvis de kom i nærheten av der de bodde.

– Alt var stille og rolig den kvelden, men like før 22.30 hører vi et par ungdommer si at «vi skal steine og skyte natteravnene», sier hun til Dagbladet.

Natteravnene har blitt utsatt for en rekke angrep de siste ukene. Lørdag kveld fikk en natteravn en stein i hodet og en 14-åring skal ha blitt innbrakt av politiet i samme bydel etter å ha gått til angrep med spark og slag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon