Anniken Huitfeldt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Anniken Huitfelt tenner på alle plugger etter et Facebook-innlegg der Frps Jon Helgheim mener det er biologiske forskjeller som gjør at kvinner vil jobbe mindre enn menn.

annonse

– Dette viser jo at kjønnskvotering, fedrekvoter og andre tåpelige påfunn er meningsløst. Det er biologiske forskjeller som gjør at kvinner vil jobbe mindre enn menn. Det kan ikke være stort annet enn kvinners frie valg som forklarer de fleste forskjeller i arbeidslivet. La oss derfor kutte ut alt tøyset og ønske kvinner velkommen til å jobbe mer, sjefe mer og tjene mer, dersom de ønsker det, skriver han på Facebook.

Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt ser fullstendig rødt etter kommentaren og trekker frem innvandrere som bedre eksempler på forkjempere på likestilling enn Frp.

– Det er ikke innvandrerne, men FrP som utgjør en trussel mot norske likestilingsverdier, raser hun på Twitter.

Til Dagsavisen utdypet hun hva hun mener om Helgheim.

– «Alt dette tøyset» som Helgheim kaller det, har gjort oss til et av verdens mest likestilte samfunn hvor både kvinner og menn har fått større frihet. Helgheims argumenter minner om argumentene som ble brukt mot kvinnelig stemmerett for hundre år siden. Det er uansett ikke noen biologiske forskjeller som tilsier at kvinner skal tjene mindre enn menn.

Det er ikke kjent om Huitfeldt skiller mellom ulike innvandrergruppers syn på progressive likestillingsverdier. Islam har opp gjennom årene fått en del kritikk i så måte. Kjønnslemlestelse er også en praksis som har kommet til Norge med den senere innvandringen. Det samme har hijab, delte oppholdsrom for kvinner og menn, flerkoneri etc.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.