Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Vincent Yu)

En spansk domstol har utstedt internasjonal arrestordre på rapperen Miguel Arenas Beltran, som er dømt til fengsel for innholdet i noen av tekstene sine.

annonse

Den 24-årige rapperen skal om kort tid begynne å sone straffen sin, og spanske myndigheter tror han kan ha flyktet landet.

Arenas Beltran, bedre kjent som Valtonyc, ble i fjor dømt til tre og et halvt års fengsel for å «glorifisere terror», majestetsfornærmelse og trusler. Bakgrunnen var innholdet i noen av tekstene hans, og kritikere mener dommen er i strid med retten til ytringsfrihet.

Arrestordren på rapperen gjelder både nasjonalt, internasjonalt og i EU.

Arenas Beltran ble dømt for tekster fra 2012 og 2013, da han var en lite kjent rapartist fra øygruppa Balearene i Middelhavet. En av tekstene inneholdt setningen «la dem være redd som en politimann i Baskerland» – noe som ble knyttet til separatistgruppa ETAs væpnede aksjoner.

Beltran er en av flere rappere og Twitter-brukere som er blitt dømt eller stilt for retten for majestetsfornærmelse og forherligelse av terrorisme i Spania. Rettssakene har utløst bekymring for ytringsfrihetens kår i landet.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.