Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Vincent Yu)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En spansk domstol har utstedt internasjonal arrestordre på rapperen Miguel Arenas Beltran, som er dømt til fengsel for innholdet i noen av tekstene sine.

Den 24-årige rapperen skal om kort tid begynne å sone straffen sin, og spanske myndigheter tror han kan ha flyktet landet.

Arenas Beltran, bedre kjent som Valtonyc, ble i fjor dømt til tre og et halvt års fengsel for å «glorifisere terror», majestetsfornærmelse og trusler. Bakgrunnen var innholdet i noen av tekstene hans, og kritikere mener dommen er i strid med retten til ytringsfrihet.

Arrestordren på rapperen gjelder både nasjonalt, internasjonalt og i EU.

Arenas Beltran ble dømt for tekster fra 2012 og 2013, da han var en lite kjent rapartist fra øygruppa Balearene i Middelhavet. En av tekstene inneholdt setningen «la dem være redd som en politimann i Baskerland» – noe som ble knyttet til separatistgruppa ETAs væpnede aksjoner.

Beltran er en av flere rappere og Twitter-brukere som er blitt dømt eller stilt for retten for majestetsfornærmelse og forherligelse av terrorisme i Spania. Rettssakene har utløst bekymring for ytringsfrihetens kår i landet.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]