Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Vincent Yu)
Del

En spansk domstol har utstedt internasjonal arrestordre på rapperen Miguel Arenas Beltran, som er dømt til fengsel for innholdet i noen av tekstene sine.

annonse

Den 24-årige rapperen skal om kort tid begynne å sone straffen sin, og spanske myndigheter tror han kan ha flyktet landet.

Arenas Beltran, bedre kjent som Valtonyc, ble i fjor dømt til tre og et halvt års fengsel for å «glorifisere terror», majestetsfornærmelse og trusler. Bakgrunnen var innholdet i noen av tekstene hans, og kritikere mener dommen er i strid med retten til ytringsfrihet.

Arrestordren på rapperen gjelder både nasjonalt, internasjonalt og i EU.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Arenas Beltran ble dømt for tekster fra 2012 og 2013, da han var en lite kjent rapartist fra øygruppa Balearene i Middelhavet. En av tekstene inneholdt setningen «la dem være redd som en politimann i Baskerland» – noe som ble knyttet til separatistgruppa ETAs væpnede aksjoner.

Beltran er en av flere rappere og Twitter-brukere som er blitt dømt eller stilt for retten for majestetsfornærmelse og forherligelse av terrorisme i Spania. Rettssakene har utløst bekymring for ytringsfrihetens kår i landet.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører