Cast member Morgan Freeman attends the premiere of "Feast of Love" at the Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Beverly Hills, California September 25, 2007. The movie opens in Los Angeles and New York on September 28. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES) / SCANPIX
annonse

Til sammen åtte kvinner hevder ifølge CNN at skuespilleren Morgan Freeman har utsatt dem for upassende oppførsel og seksuell trakassering.

annonse
annonse

En av kvinnene som beskylder skuespilleren for upassende oppførsel, er en ung produksjonsassistent som jobbet med komedien «Going In Style» sammen med Freeman for tre år siden.

annonse

Jobben skal ifølge kvinnen etter hvert ha utviklet seg til å bli «flere måneder med trakassering», skriver CNN.

Hun forteller at Freeman gjorde uønskede tilnærminger mot henne, med berøring og kommentarer om kroppen hennes nesten daglig. Ved et tilfelle skal Freeman ha forsøkt å løfte opp skjørtet hennes og spurt om hun hadde på seg undertøy.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Til slutt kom en annen mann til og ba ham slutte. Morgan ble lamslått og visste ikke hva han skulle si, sier kvinnen.

Flere

Ifølge andre kilder CNN har snakket med, er ikke denne kvinnen den eneste som har opplevd upassende oppførsel fra skuespilleren.

En annen av kvinnene, som arbeidet med filmen «Now You See Me» i 2012, sier hun og en annen kvinne ble seksuelt trakassert gjennom upassende kommentarer flere ganger.

CNN har snakket med til sammen 16 mennesker som forteller om Freemans oppførsel. Åtte sier de selv var ofre for det noen av dem betegner som trakassering, og andre betegner som upassende oppførsel fra Freeman. De åtte andre sier de kun var vitne til slike handlinger.

Kanalen har også vært i kontakt med en rekke andre kilder om Freeman. Enkelte av dem hyller 80-åringen, og beskriver han som en mønsterproff de aldri har sett upassende oppførsel fra.

Beklager

80-årige Morgan Freeman er en av de største stjernene i Hollywood, og han har også vunnet en Oscar-statuett for beste birolle.

I en uttalelse torsdag kveld beklager han dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst.

– Alle som kjenner meg eller har arbeidet med meg vet at jeg ikke er en person som med vilje ville fornærmet eller fått noen til å oppleve ubehag. Jeg beklager til alle som føler ubehag eller at de føler at jeg har opptrådt respektløst overfor dem – det var aldri min hensikt, skriver han.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.