Cast member Morgan Freeman attends the premiere of "Feast of Love" at the Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Beverly Hills, California September 25, 2007. The movie opens in Los Angeles and New York on September 28. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES) / SCANPIX

Til sammen åtte kvinner hevder ifølge CNN at skuespilleren Morgan Freeman har utsatt dem for upassende oppførsel og seksuell trakassering.

annonse

En av kvinnene som beskylder skuespilleren for upassende oppførsel, er en ung produksjonsassistent som jobbet med komedien «Going In Style» sammen med Freeman for tre år siden.

annonse
annonse

Jobben skal ifølge kvinnen etter hvert ha utviklet seg til å bli «flere måneder med trakassering», skriver CNN.

Hun forteller at Freeman gjorde uønskede tilnærminger mot henne, med berøring og kommentarer om kroppen hennes nesten daglig. Ved et tilfelle skal Freeman ha forsøkt å løfte opp skjørtet hennes og spurt om hun hadde på seg undertøy.

– Til slutt kom en annen mann til og ba ham slutte. Morgan ble lamslått og visste ikke hva han skulle si, sier kvinnen.

Flere

Ifølge andre kilder CNN har snakket med, er ikke denne kvinnen den eneste som har opplevd upassende oppførsel fra skuespilleren.

En annen av kvinnene, som arbeidet med filmen «Now You See Me» i 2012, sier hun og en annen kvinne ble seksuelt trakassert gjennom upassende kommentarer flere ganger.

CNN har snakket med til sammen 16 mennesker som forteller om Freemans oppførsel. Åtte sier de selv var ofre for det noen av dem betegner som trakassering, og andre betegner som upassende oppførsel fra Freeman. De åtte andre sier de kun var vitne til slike handlinger.

Kanalen har også vært i kontakt med en rekke andre kilder om Freeman. Enkelte av dem hyller 80-åringen, og beskriver han som en mønsterproff de aldri har sett upassende oppførsel fra.

Beklager

80-årige Morgan Freeman er en av de største stjernene i Hollywood, og han har også vunnet en Oscar-statuett for beste birolle.

I en uttalelse torsdag kveld beklager han dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst.

– Alle som kjenner meg eller har arbeidet med meg vet at jeg ikke er en person som med vilje ville fornærmet eller fått noen til å oppleve ubehag. Jeg beklager til alle som føler ubehag eller at de føler at jeg har opptrådt respektløst overfor dem – det var aldri min hensikt, skriver han.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.