Cristiano Ronaldo (t.h.) og Real Madrid kjempet seg til finale på Bayern Münchens bekostning. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lars Tjærnås og Petter Veland spår en svært jevn mesterligafinale mellom Real Madrid og Liverpool. De to ekspertene tror på underholdning av høy klasse i Kiev.

Liverpool slo ut Roma med 7-6 sammenlagt i semifinalen, mens Real Madrid danket ut Bayern München med 4-3. Lørdag møtes Liverpool og Real til finale i ukrainske Kiev.

Real Madrid har vunnet mesterligaen de to siste sesongene. Likevel ser ikke Lars Tjærnås på det spanske storlaget som favoritt.

– Jeg mener det er jevnt, og greier ikke å se at Real Madrid er noen klar favoritt. Jeg ser dermed heller ikke på Liverpool som en klar underdog, sier han til NTB.

Fotballeksperten sier Merseyside-laget vil prøve å utnytte rommene Real etterlater seg.

Kontringsstyrke

– Hvis Real Madrid ser seg tjent med å styre kampen, så vil det kunne favorisere Liverpool og deres styrker. Liverpool kan fort kontre Real i fillebiter, spesielt langs kantene. Jürgen Klopps mannskap er ekstremt gode til å finne og utnytte akkurat de riktige rommene, som Liverpool får mye av mot et lag som ønsker å styre kampen, sier fotballeksperten.

– Men jeg er ikke sikker på at Real Madrid vil gjøre det. En av mange styrker Real har, er at de er komfortable med å la motstander eie ballen en god del, påpeker han.

Tjærnås ser likheter mellom de to finalistene. Samtidig peker han på at Real Madrids erfaring kan bli avgjørende.

Dødballer viktig

– Jeg mener det er to lag med mange av de samme styrkene. Den mest vesentlige styrken er evnen til å omstille lynraskt fra forsvar til angrep. Begge kan kontre i senk en motstander, og jeg mener den som scorer først i finalen vil ha en uvanlig stor fordel av det. For Reals del er erfaring selvsagt et viktig moment. Det handler om å prestere best når det teller som mest. Det gjør Madrid. Jeg er sikker på at bærebjelkene deres vil være på sitt beste i en finale, som så ofte før, sier han.

Tjærnås peker også på at faste situasjoner fort kan bli avgjørende.

– Dødballer blir viktig. Historien forteller at Madrid har avgjort en del av de største kampene der, og Liverpool er delvis sårbare i denne delen av spillet.

– Uansett tror jeg dette har potensial til å bli en episk finalekamp, sier han.

Angrepsfotball

Han får støtte fra ekspertkollega Petter Veland. Sistnevnte følger spansk fotball tett for Viasat.

– Jeg tror muligheten ligger der for at vi kan få den mest målrike finalen på mange år. Det er to lag som er veldig glad i å angripe, men som samtidig nesten ikke evner å forsvare seg. Spesielt Real har vist svakhetstegn defensivt, sier Veland til NTB.

– Hva sier magefølelsen din om finalen?

– Jeg tenker først og fremst at dette kommer til å bli en fantastisk finale. Vi har det laget som har underholdt mest i turneringen så langt, Liverpool, med en angrepsrekke som kan ta pusten fra de fleste. Samtidig har vi «kongene» fra Real Madrid, laget som har vunnet mesterligaen tre av de fire siste årene. Real har vinnerkulturen og rutinen.

Han holder en liten knapp på spanjolene når alt skal avgjøres lørdag.

– Hadde det vært en finale over to kamper, så hadde jeg vært tilbøyelig til å ha Liverpool som favoritt. De har virkelig klart å utnytte hjemmebanefordelen på Anfield. Nå er det én kamp på nøytral grunn. Real har vunnet sine siste åtte finaler på nøytral bane. Jeg tror kampen kommer til å leve hele veien. Jeg heller mot 3-2 til Real Madrid, sier Veland.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]