Cristiano Ronaldo (t.h.) og Real Madrid kjempet seg til finale på Bayern Münchens bekostning. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
annonse

Lars Tjærnås og Petter Veland spår en svært jevn mesterligafinale mellom Real Madrid og Liverpool. De to ekspertene tror på underholdning av høy klasse i Kiev.

annonse

Liverpool slo ut Roma med 7-6 sammenlagt i semifinalen, mens Real Madrid danket ut Bayern München med 4-3. Lørdag møtes Liverpool og Real til finale i ukrainske Kiev.

annonse

Real Madrid har vunnet mesterligaen de to siste sesongene. Likevel ser ikke Lars Tjærnås på det spanske storlaget som favoritt.

– Jeg mener det er jevnt, og greier ikke å se at Real Madrid er noen klar favoritt. Jeg ser dermed heller ikke på Liverpool som en klar underdog, sier han til NTB.

annonse
annonse

Fotballeksperten sier Merseyside-laget vil prøve å utnytte rommene Real etterlater seg.

Kontringsstyrke

– Hvis Real Madrid ser seg tjent med å styre kampen, så vil det kunne favorisere Liverpool og deres styrker. Liverpool kan fort kontre Real i fillebiter, spesielt langs kantene. Jürgen Klopps mannskap er ekstremt gode til å finne og utnytte akkurat de riktige rommene, som Liverpool får mye av mot et lag som ønsker å styre kampen, sier fotballeksperten.

– Men jeg er ikke sikker på at Real Madrid vil gjøre det. En av mange styrker Real har, er at de er komfortable med å la motstander eie ballen en god del, påpeker han.

Tjærnås ser likheter mellom de to finalistene. Samtidig peker han på at Real Madrids erfaring kan bli avgjørende.

Dødballer viktig

– Jeg mener det er to lag med mange av de samme styrkene. Den mest vesentlige styrken er evnen til å omstille lynraskt fra forsvar til angrep. Begge kan kontre i senk en motstander, og jeg mener den som scorer først i finalen vil ha en uvanlig stor fordel av det. For Reals del er erfaring selvsagt et viktig moment. Det handler om å prestere best når det teller som mest. Det gjør Madrid. Jeg er sikker på at bærebjelkene deres vil være på sitt beste i en finale, som så ofte før, sier han.

Tjærnås peker også på at faste situasjoner fort kan bli avgjørende.

– Dødballer blir viktig. Historien forteller at Madrid har avgjort en del av de største kampene der, og Liverpool er delvis sårbare i denne delen av spillet.

– Uansett tror jeg dette har potensial til å bli en episk finalekamp, sier han.

Angrepsfotball

Han får støtte fra ekspertkollega Petter Veland. Sistnevnte følger spansk fotball tett for Viasat.

– Jeg tror muligheten ligger der for at vi kan få den mest målrike finalen på mange år. Det er to lag som er veldig glad i å angripe, men som samtidig nesten ikke evner å forsvare seg. Spesielt Real har vist svakhetstegn defensivt, sier Veland til NTB.

– Hva sier magefølelsen din om finalen?

– Jeg tenker først og fremst at dette kommer til å bli en fantastisk finale. Vi har det laget som har underholdt mest i turneringen så langt, Liverpool, med en angrepsrekke som kan ta pusten fra de fleste. Samtidig har vi «kongene» fra Real Madrid, laget som har vunnet mesterligaen tre av de fire siste årene. Real har vinnerkulturen og rutinen.

Han holder en liten knapp på spanjolene når alt skal avgjøres lørdag.

– Hadde det vært en finale over to kamper, så hadde jeg vært tilbøyelig til å ha Liverpool som favoritt. De har virkelig klart å utnytte hjemmebanefordelen på Anfield. Nå er det én kamp på nøytral grunn. Real har vunnet sine siste åtte finaler på nøytral bane. Jeg tror kampen kommer til å leve hele veien. Jeg heller mot 3-2 til Real Madrid, sier Veland.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.